Рукометна ЛШ: Веспрем ''испустио'' титулу! Кјелце првак Европе, Илић опет без трофеја!

Рукометаши пољског Кјелцеа постали су нови прваци Европе, пошто су после седмераца победили мађарски Веспрем у финалу Лиге шампиона, играног у Келну.

Остали спортови 30.05.2016 | 11:00
Рукометна ЛШ: Веспрем ''испустио'' титулу! Кјелце првак Европе, Илић опет без трофеја!

 

Пољски Кјелце нови је првак Европе! Ни трећи пут мађарски Веспрем није успео да освоји наслов најбоље рукометне екипа на Старом континенту. Вечерас је Кјелце славио после седмераца са 39:38.

Већи део утакмице је изгледало да ће мађарска екипа до титуле и то прилично лако. На полувремену је било 17:13, у 45. минуту 28:19 и изгледало је као да је утакмица завршила. А онда је почела лудница из које је легендарни Талант Душебајев овај пут као тренер изашао као победник.

Кјелце је, предвођен Зорманом, кренуо на све или ништа, а играчи Веспрема су очигледно већ почели да прослављају титулу. Пољска екипа је постигла невероватних девет голова заредом и четири минута пре краја утакмице дошла на 28:28.

Веспрем се ипак буди, Илић погађа за 29:28, а Кјелце је до наслова могло и у регуларних 60 минута, али је мађарску екипу спасао Мирко Алиловић који је у самој завршници одбранио два седмерца. Ипак, није могао да заустави ударац Лијевског три секунде пре краја.

У додатних 10 минута играло се гол за гол, а потом се приступило седмерцима. А ту су Пољаци били сконцентрисанији. Одбранио је Алиловић ударац Чупића, али то је било све. На другој страни су непрецизни били Маргуч и Терзић, а Агинагалде је последњим седмерцем донио наслов Кјелцеу и означио један од највећих преокрета у овој сезони, не само у рукомету.

Тобијас Рајхман је са девет голова био најефикаснији играч Кјелцеа, Бјелецки је додао седам, а Лијевски шест голова. Код Веспрема је седам голова дао Угалде, а српски рукометаш Момир Илић један мање.

Треће место освојио је Пари Сен Жермен после победе над Килом од 29:27.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар