Почео састанак регионалних лидера

У Сарајеву је данас почео састанак регионалних лидера у оквиру процеса "Брдо-Бриони", чији је циљ јачање регионалне сарадње, као и подстицање политичког дијалога региона и ЕУ.

Босна и Херцеговина 29.05.2016 | 12:10
Почео састанак регионалних лидера

Домаћини овог скупа су чланови Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, Младен Иванић и Драган Човић, а учествују предсједник Србије Томислав Николић, предсједник Црне Горе Филип Вујановић, предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић, предсједник Албаније Буџар Нишани, предсједник Словеније Борис Пахор, док је почасни гост предсједник Италије Серђо Матарела.

Састанак регионалних лидера, који је почео у 11.00 часова, одржава се у згради институција БиХ, уз велико интересовање бројних домаћих и страних медијских кућа, али новинари ће о више детаља са овог скупа бити информисани тек на конференцији за новинаре која је заказана у 13.30 часова.

Учесници "Брдо-Бриони" процеса, у оквиру предсједничког панела "Договор за ново доба", учествовали су синоћ у Сарајеву на Самиту "100" бизнис лидера југоисточне Европе чији је покровитељ Предсједништво БиХ.

Самит се одржава са циљем да се пробају ујединити тржиште са више од 25 милиона људи да би биле покренуте нове иницијативе и пројекти, да би се повећао број запослених и заједнички наступило на глобалном тржишту.

На панелима и током дискусија бизнисмени из региона током јучерашњг дана изнијели су своје идеје, визије и ставове о привредним токовима, а у центру пажње била је енергетика.

Разговарало се и о темама из пословног свијета, као што су саобраћајна инфраструктура, пољопривреда, туризам, информационе технологије.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

блбл

29.05.2016 10:25

Када це се овако несто организовати у Бањалуци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

29.05.2016 11:22

Никад

Name

Спрдња

29.05.2016 12:37

Као сто реце легендарни ,,Рамбо Амадеус,, , ,,на овим просторима бизнис просто цвијета, ауто отпади,пецењаре,вулканизери,техника директ са камиона,у сверцу се ујединисе пролетери.

ОДГОВОРИТЕ