Повреда је ср...!!! Тениски свијет тугује, Рафа хтио да пркоси савјету љекара!

Тениски свет тугује због одлуке Рафаела Надала да одустане од Ролан Гароса због повреде зглоба десне руке. Ређале су се поруке подршке Мартине Навратилове, Лоре Робсон, Ришара Гаскеа и Гија Форжеа, директора турнира, који је открио да је Шпанац имао жељу да контрира саветима лекара.

Тенис 29.05.2016 | 15:40
Повреда је ср...!!! Тениски свијет тугује, Рафа хтио да пркоси савјету љекара!

"Ово је просто тако тужно, жао ми је Рафа, опорави се што пре, молимо те", поручила је Навратилова, а поруку је пружила и Лора Робсон.

"Јадан Рафа. Сви можемо да се усагласимо, повреда зглоба је ср...", рекла је Робсонова, која је пре две године имала идентичан проблем и врло добро зна како је "краљу шљаке".

Ни Џону Изнеру није било пријатно да гледа Рафину конференцију и снуждени израз лица.

"Уврнуто је, никада пре није имао овакав проблем. Ово је шок турнира, али тенис је физички захтеван спорт, утиче на свачије тело", рекао је Изнер, док је међу најтужнијима био близак Рафин пријатељ, Ришар Гаске.

"Гајим дубоко поштовање према њему, ако је одлучио да одустане, то само говори колико је повреда озбиљна. Велики губитак за турнир, надам се да ће се вратити брзо", рекао је Гаске.

Ги Форже открио је још једну шампионску црту Рафе, пошто је Шпанац желео да пркоси саветима лекара.

"Мислим да би могао да игра сутра, али не би могао да се такмичи на врхунском нивоу до краја. Преузео би највећи могући ризик, знам добро колико је хтео да игра, али му је лекар на крају рекао: Рафа, не ради то. Он је веома посвећен, игра са страшћу, зато га и људи широм света воле. Веома је болна одлука да одустане", навео је Форже.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар