РГ - Хероина 8. дана: Гледала је Серену са 8 година, а сада је чека дуел са њом!

На жалост свих српских љубитеља тениса хероина осмог дана Ролан Гароса је 21-годишња Украјинка Јелина Свитолина, тренутно 20. играчица света.

Тенис 29.05.2016 | 12:20
РГ - Хероина 8. дана: Гледала је Серену са 8 година, а сада је чека дуел са њом!

Она је у мечу пуном преокрета избацила Ану Ивановић и то у њиховом седмом међусобном дуелу. Претходних шест је изгубила.

У мечу са чак 12 брејкова у само два сета млада Украјинка је на крају била ментално јача и успела да издржи Анин повратак у другом сету.

Свитолина је имала пуно среће са жребом, у прва два меча се сусрела са квалификанткињом Кирстеом и 172. играчицом на ВТА листи Тејлор Таусенд. После два рутинска меча дошао је дуел са Аном Ивановић, која јој је „стара бољка“. Седам пута су до сада играле, и свих седам пута је српска тенисерка била боља.

Иако је можда била и свежија, Свитолина је истакла да је у овом дуелу ипак до изражаја дошла ментална снага.

„Мислим да је дефинитивно позитиван став данас пресудио. Сада сам била боља ментално него у претходних седам мечева. Било је тешко, али сам срећна што сам завршила све у два сета“, нагласиола је Свитолина.

То је свакако тачно када се види како се меч одвијао. Прва четири гема играчице су губиле своје сервисе, па су уследила два гема у којима није било брејкова. Свитолина је затим опет узела брејк, а Ана је узвратила. Ипак Украјинка није ментално пала после тога упркос тиме што има 21. годину и узела је два гема заредом не би ли завршила први сет.

Ана се враћала у живот и у другом сету, када је изгубила два гема на свој сервис па усепла да изједначи на 4:4, али опет је Свитолина била за нијансу ментално јача и овај сет добила 6:4.

Следећа мета је Серена Вилијамс, а у тренерском тиму Свитолине је и Жистин Енан. Гледала је млада Украјинка дуеле своје противнице и свог тренера када је имала – осам година. Сада је време да се игра са Сереном.

„Наравно, наравно да сам гледала њихове дуеле, али нисам сигурна да ли сам баш тај видела. Мислим да се сећам неког дуела са Аустралијан Опена“, евоцирала је Свитолина успомене.

Победила је бившу најбољу на свету, победила је у мечу са 12 брејкова, а сада иде на Серену. Победила или изгубила – Елина Свитолина иде шампионским путем.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар