РГ - Новак: Што прије увести свјетла! Саосећам са Надалом...!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је у мечу трећег кола натурализованог Британца Аљаза Беденеа 6;2, 6;3, 6;3.

Тенис 29.05.2016 | 09:40
РГ - Новак: Што прије увести свјетла! Саосећам са Надалом...!

Пласирао се у наредно коло, али је овај меч због мрака лако могао да буде прекинут. То је донекле пореметило нашег тенисера.

„После другог сета сам почео да размишљам о томе да ћу играти и сутра. Онда је почео да пада мрак, испустио сам сервис и гемови су били јако дуги. Мислим да нисмо могли играти дуже. Драго ми је да сам вечерас завршио“, рекао је Ђоковић.

Новак је одлично почео и брзо завршио посао у прва два сета, али је у трећем све ишло доста теже.

„На старту сам размишљао само о мојој игри и покушавао сам да дођем до најбоље тактике. Одлично сам играо, било је 6:2, 5:1 и 30:0, а онда је дошло неколико дугих гемован у којима нисам користио своје шансе. Ипак добро сам завршио прва два сета и трећи сам почео одлично“, закључио је Ђоковић, који је апеловао на организаторе турнира да што пре уведу осветљење на терене.

„Само се надам да ће Ролан Гарос имати светла, бар на терену „Сузан Ленглен“. На Грен Слемун морате имати светла. Ни за кога није добро да чекате цео дан, ни за играче, ни за турнир ни за навијаче“, сматра Новак.

Рафаел Надал је предао и пре почетка меча другог кола са Марселом Гранољерсом, а први тенисер на АТП листи је нагласио да му је жао због таквог развоја догађаја.

„Свакако није најнормалније да нема ни Рафе ни Федерера у другој недељи турнира. Наравно навијачи то не воле да виде, а ни организатори. Ово је спорт и то се дешава, некада интензитет и квантитет мечева које играре током сезоне зна да вас стигне и када сте у тој ситуацији, као Надал, морате да предате меч“, нагласио је Ђоковић.

На питање да ли после повлачења Надала осећа притисак одговорио је одрично.

„Не, као што сам и раније рекао саосећам са њим као спортиста који је такође раније био повређен. Могу само да замислим како му је пошто му је Ролан Гарос омиљени Грен Слем“, спортски је одговорио Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар