КЛС - 1/2-финале плеј-офа: Партизан кренуо лоше, па разбио ФМП!

Кошаркаши Партизана у дворани "Александар Николић" савладали ФМП 82:63 иако су на старту меча играли јако лоше и дозволили гостима да воде.

Кошарка 28.05.2016 | 22:30
КЛС - 1/2-финале плеј-офа: Партизан кренуо лоше, па разбио ФМП!

'Црно-бели' су овом убедљивом победом дошли на корак од пласмана у финале, следећи меч се игра у понедељак у Железнику, где ће тим Александра Џикића тражити победу за финале.

Серија се игра на две добијене утакмице, а у првом полуфиналу Црвена звезда је савладала Мега Лекс 77: 66.

Меч је кренуо са неколико узастопних промашаја, да би после четири поена Марка Тејића тим Слодана Клипе направио серијом којом је дошао до предности. Друга четвртина је почела такође неефикасно, али онда су тројке Адина Врабца и Новице Величковића преокренуле меч.. Са та два поготка иза линије 6,75 Партизан је изједначио на 20:20 и од тада је Џикићев тим преузео све конце игре у своје руке.

До полувремена домаћини су дошли до двоцифрене предности (37:27), а трећа четвртина је преломила меч. Играчи ФМП-а нису могли ништа да погоде, а лопте су у нападу Партизана ишле испод коша. Џамар Вилсон је у потпуности надиграо ривале у рекету, уз поене низао је и скокове и 'црно-бели' су дошли до предности од 18 поена.

У последњој четвртини таква игра се наставила, а ФМП разлоге пораза треба да тражи у очајном шуту из игре. За три поена су погодили само пет пута из 28 покушаја, а ти погоци су углавном дошли када је меч био решен.

Следећи меч ће се играти за два дана у Железнику, а Партизан ће тада имати "меч лопту" за улазак у финале.

Ток меча:

Меч је почео промашајима, а тек после два минута виђени су први поени када је Мурић погодио из окрета. У Партизану је поене постигао и Вилсон, а Марко Тејић је са четири узастопна поена донео предност свом тиму 8:4. Тренер Партизана Александар Џикић пробао је тајм-аутом да пробуди своје пулене, али нису 'црно-бели' успевали да преокрену резултат..

Нервозни Дерел Вилијамс је у контри Партизана успео да добије и неспортску личну грешку, а Бурсаћ је дао добар допринос са клупе тако да је на крају првог периода било 16:12 за ФМП.

Гости су лоше отворили другу четвртину и дали су само четири поена у првих четири минута, што су 'црно-бели' искористили. После првих шест промашаја за три поена Новица Величковић и Адин Врабац су у узастопним нападима погодили иза линије 6,75 и тако донели изједначење домаћину 20:20.

Кошаркаши Партизана су наставили са одличном игром и серијом од 17:2 дошли су до предности, а Мурић је после украдене лопте пропустио шансу за двоцифрено вођство. Меч је прекидан два пута, због погрдног скандирања навијача Партизана, али је на крају настављен.

Филип Човић је уписао своје прве поене на мечу тек два минута пре полувремена и то са линије слободних бацања, а после контре у којој је Дарел Вилијамс фаулиран Американац је погодио оба слободна бацања за максималних плус 11. Џамар Вилсон је погодио тежак шут преко руке за 37:27 на полувремену.

Друго полувреме је настављено у истом ритму, ФМП је промашио 15 тројки пре него што је погодио прву када је Давидовац шутирао у 22. минуту меча. Џоунс је био незаустављив испод коша и нанизао је девет поена уз два офанзивна скока и потпуно надиграо сдвоје директне чуваре. Тада је Партизан водио максималних 18 разлике, уследила су два добра напада ФМП-а, али је то Мурић пресекао тројком.

Давидовац је до краја четвртине успео да погоди још једну тројку, другу за свој тим, али домаћин је своју предност и даље градио испод коша. Доминантном Џоунсу се са неколико скокова придружио и Новица Величковић, на крају треће четвртине било је 63:41.

Нису гости имали снаге да се у последњем делу меча бар приближе ривалу, једини донекле расположен био је Дејан Давидовац који је са неколико тројки успевао да помогне тиму Слободана Клипе да не буде поражен још убедљивије. Напади ФМП-а су били неорганизовани са много исфорстираних шутева, а Партизан је поене постизао из контри уз наставак доминације под кошем.

На крају је Партизан тријумфовао 82:63. и тако дошао до прве победе у овој полуфиналној серији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар