До сриједе сунчано и топло, до 34 степена

Сунчано вријеме и температуре око 30 степени Целзијуса задржаће се у Босни и Херцеговини све до сриједе.

Босна и Херцеговина 28.05.2016 | 18:37
До сриједе сунчано и топло, до 34 степена

Из Републичког хидрометеоролошкиг завода наводе да ће су данас температуре у Републици Српској кретале и до 33 степена. Другог дана викенда очекују се температуре и до 34 степена и то у Вишеграду.

"Данас ће у нашој земљи преовладавати сунчано вријеме. Послије подне или крајем дана понегдје на сјеверу и сјевероистоку БиХ могућ је пљусак кише, праћен грмљавином. Вјетар, слаб, западни и југозападни, а на сјеверу и сјевероистоку сјевероисточни. Дневне температуре од 26 до 32 степена", истакли су из Федералног хидро-метеоролошког завода БиХ.

И другог дана викенда очекује се сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Послије подне или крајем дана локални пљускови, понегдје праћени грмљавином, очекују се у Крајини и Посавини. Јутарње температуре од 10 до 16, на југу до 18, а дневне од 25 до 31 степен Целзијуса.

Почетак наредне седмице обиљежиће такође сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Повремени локални пљускови, понегдје уз грмљавину, су могући у централним, источним и западним подручјима БиХ, као и понегдје на сјеверу Херцеговине. Јутарње температуре од 10 до 16, на југу до 18, а дневне од 23 до 29 степени.

У уторак послије подне понегдје у централним и источним подручјима БиХ постоје услови за појаву слабих и краткотрајних пљускова, међутим, температура ће се кретати до 27 степени.

И у сриједу, како наводи ФХМЗБиХ, сунчано вријеме са температурама до 28 степени.

(Анадолија)

(Фото: Гуливер/Геттy имагес/Тхинкстоцк)

Коментари / 0

Оставите коментар