РГ - Ана: Створила сам себи притисак, била сам у грчу...!

Ана Ивановић каже после пораза од Јелине Свитолине (6:4, 6:4) у трећем колу Ролан Гароса да се није добро намештала на ударце и да је форхенд није слушао.

Тенис 28.05.2016 | 17:00
РГ - Ана: Створила сам себи притисак, била сам у грчу...!

“Мислим да сам имала доста шанси у целом мечу, чак и у другом сету када сам се вратила са 4:1, али у одлучујућим тренуцима форхенд ми је попустио. Доста сам грешака правила, нисам никако успевала да ударам са довољно снаге и спина као у претходним мечевима. То ми је отежало посао“, рекла је Ивановићева.

До овог меча Ана је добила свих седам окршаја са Украјинком.

“Тешко ми пада пораз, поготово што она није толико добро играла у првом сету, и она је грешила, али нисам успевала да одиграм како сам желела када је било потребно“, каже Ана и додаје:

“Кретање је главни узрок грешака, мало и нервоза јер сам много желела победу, а знала сам да имам добар скор са њом. Често се то дешава када много желим победу, будем у грчу и превише се оптеретим. Нисам се добро намештала на ударце, нисам била слободна и опуштена, створила сам себи притисак јер сам добро играла у последњих неколико мечева и заиста сам разочарана резултатом“.

У мечу је виђено чак 12 брејкова, што је много и за женски тенис.

“Били су тешки услови, лоптица није ишла, и она је доста грешила на сервису, али понављам, нисам искористила шансе и то је одлучило“.

Ана се сада сели на траву, једини припремни турнир пред Вимблдон биће јој у Мајорки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар