Финале ЛШ - најава: Мадриђани опет одлучују првака Европе!

Дуго чекано финале Лиге шампиона између градских мадридских ривала Реала и Атлетика на програму је у суботу у Милану, на Сан Сиру.

Фудбал 28.05.2016 | 14:00
Финале ЛШ - најава: Мадриђани опет одлучују првака Европе!

Цео фудбалски свет гледаће нови обрачун комшија, само две године након лисабонског дуела, у којем је Реал, уз много среће, тек у продужецима освојио рекордну десету титулу.

Предвођени Кристијаном Роналдом сада желе 11. шампионску звездицу, али ривал је мотивисанији него било који други.

Атлетико, маестрално вођен руком Дијега Симеонеа већ је избацио Барселону и Бајерн, стигао до трећег финала у историји и многи мисле да је куцнуо час, да Атлетико после 113 године постојања освоји најважнији трофеј.

"Утакмица ће бити пуна тензије, нарочито на почетку. Мислим да је Каземиро кључан у средини Реала, посебно у одбрани. Верујем да ће на том делу терена бити одлучен победник. Свиђа ми се што на ледјима носим терет стар 113 година без трофеја Лиге шампиона, волим притисак", рекао је Симеоне.

С друге стране, тренер Реала Зинедин Зидан, који је пре две године у Лисабону био асистент Карлу Анчелотију, а пре 14 као играч освојио најважнији трофеј са Реалом, нада се новом слављу.

"Очекује нас екстремно тежак меч, то је сигурно. Срећни смо што смо у финалу, напорно смо радили за то и спремни смо. Знамо како се осваја овај трофеј и желимо поново да га подигнемо. Анћелоти ми је пре финала у Лисабону рекао "Једног дана ћеш бити у истој ситуацији као ја данас". И ето, обистинило се, верујем да ће и епилог бити исти", изјавио је Зидан.

Он је додао да ће Роналдо сигурно бити 100 одсто спреман, иако осећа бол, јер бол престаје кад се игра финале Лиге шампиона.

Ове сезоне састали су се тек два пута, на Висенте Калдерону је било 1:1, док је Атлетико славио на Сантјаго Бернабеуу 1:0.

"Утакмице против Атлетика су увек физички напорне, чврсте. То је изразито обрамбена екипа и није их лако победити. Али, знамо пуно о њима, знамо како ће изгледати та утакмица. Биће узбудљиво. Свесни смо да нам неће пружити пуно прилика, па ћемо морати да искористимо шансу чим се укаже. Припремамо више варијанти, можемо да нападамо из контранапада, али и чувати лопту у свом поседу, чекајући да се негде отвори простор", рекао је нападач Реала Гарет Бејл.

Велике утакмице стварају велике играче, а у Милану се на овом мечу то очекује од Антоана Гризмана.

"Имао сам одличну сезону и надам се да ћу је завршити у великом стилу", рекао је самоуверено Гризман.

Финале између Реала и Атлетика игра се од 20.45 сати на стадиону Сан Сиро у Милану.

Реал може постати први освајач ЛШ који на путу ка титули у нокаут фази није избацио ниједног бившег првака.

Роналдо може постати први играч који је постигао гол у три различита финала ЛШ

Пут до финала:

Реал – Шахтјор 4:0, 4:3, Малме 2:0, 8:0, ПСЖ 0:0, 1:0, Рома 2:0, 2:0, Волфсбург 0:2, 3:0, М. Сити 0:0, 1:0.

Атлетико – Галатасарај 2:0, 2:0, Бенфика 1:2, 2:1, Астана 4:0, 0:0, ПСВ 0:0, 0:0 (8:7 пенали), Барселона 1:2, 2:0, Бајерн 1:0, 1:2.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар