РГ: Троицки има рецепт за Вавринку...!

Српски тенисер сматра да против браниоца трофеја у Паризу мора да одигра опуштено, без притиска, као и против Симона, док Швајцарац верује да све држи у својим рукама, иако признаје да Виктор игра посебан тенис.

Тенис 28.05.2016 | 19:00
РГ: Троицки има рецепт за Вавринку...!

Виктор Троицки направио је велики успех пласманом у осмину финала Ролан Гароса.

Он је у трећем колу савладао Жила Симона, играча против којег у претходних шест одиграних дуела није узео ни сет - 6:4, 6:2, 6:2, и заказао окршај у недељу са браниоцем трофеја Стеном Вавринком.

Против Швајцарца Виктор је одиграо пет дуела у каријери, а славио је само једанпут, пре три и по године на егзибицији у Аустралији. Последњи меч одиграли су баш у Паризу, прошле године, али на мастерсу у Берсију, када је Вавринка победио у осмини финала (6:4, 7:5).

 "Вавринка је фаворит у том мечу, јер брани трофеј и игра добро. Морам да уђем у тај дуел опуштено, као против Симона", изјавио је Виктор у Паризу.

Он је додао да је пре шест година у Београду играо против Вавринке на тадашњем Сербиа Опену веома тесан дуел против Швајцарца (5:7, 7:6, 6:7), у којем су одлучиле две лопте.

"Тада сам био веома близу победе, мада је Стен много напредовао од тада, али и ја сам искуснији", рекао је српски играч.

Вавринка је у осмину финала стигао после убедљиве победе над Жеремијем Шардијом.

Тај дуел као и претходни против Јапанца Таро Данијела добио је у три сета, док га је Лукаш Росол прописно намучио на старту турнира. Чеха је савладао после маратаона, у пет сетова.

"Против Росола ноге ми нису добро радиле, а он је играо јако добро. То није био мој најбољи тенис и морао сам жестоко да се борим. После тога приказао сам бољу игру", навео је Швајцарац.

Троицког добро познаје.

"Последњи пут сам против њега играо на шљаци на турниру у Београду 2010. године, и тај меч трајао је три сата. Он је добар играч, који има јединствени, свој стил игре", рекао је четврти играч света.

Ипак, вавринка сматра да је он тај који одлучује на терену.

"Када играм против Троицког или против тенисера као што је Шарди, све је до мене. Пре неколико година није било само до мене", самоуверен је Вавринка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар