РГ - Херој 6. дана: Дорћолац утишао ''Сузан Ленглен''!

Пре три године, тачније 25. јула 2013. Виткор Троицки се суочио са најтежим тренуцима у каријери.

Тенис 28.05.2016 | 12:20
РГ - Херој 6. дана: Дорћолац утишао ''Сузан Ленглен''!

Суспендован је на 18 месеци због одбијања да приложи узорак крви антидопинг агенцији и деловало је да ће његова каријера бити окончана.

Три године након тога Троицки је одиграо можда и најбољи меч у каријери и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса. Имао је Виктор сјајне мечеве током каријере. Раме уз ово издање против Жила Симона је онај дуел против Микаела Љорде који је Србији донео Дејвис Куп 2010. године.

Било је право уживање гледати српског тенисера како црта по терену стадиона ’Сузан Ленглан’, па ни у појединим тренуцима некултурна публика није могла да га омете.

„Био је превише добар. Терао ме је константно да трчим. Добијао је све важне поене. Осетио је да је ово његов дан. Деловело је да се осећа веома добро на терену. Био је много бољи него иначе. Једноставно, био је бољи од мене. Имао је сервис, бекхенд када је требало. Играо је леп, чист тенис. Обично када играмо један против другог он заврши исцрпљен, али данас дефинитивно није“, рекао је Симон после меча.

Симон је био велики фаворит, не само због свих пет победа у међусобним дуелима без изгубљеног сета од српског играча. Симон игра сасвим солидно у последње време, а иза себе имао је и подршку публике.

Ипак, Троицки је одиграо на горњој граници својих могућности. Сервис и бекхенд су сјајно функционисали, форхенд је био изненађујуће стабилан, а уз то је Виктор играо и веома креативно.

Када је требало излазио је на мрежу, скраћивао поене, одигравао сјајне волеје, али и сналажљиве ударце слајс форхендом. Симон није имао никакав одговор, па је на крају деловало да и он жели да се што пре заврши меч.

На крају, Троицки је једног од највећих такмичара на АТП туру декласирао са 6:4, 6:2, 6:2 и пети пут у каријери се пласирао међу 16 најбољих на неком Грен слему.

„Било је сјајно од почетка до краја. Знао сам да га никада нисам добио и да му никада нисам узео ни сет. Знао сам да морам да останем фокусиран током целог меча и да не сме бити пуно падова у игри. Заиста сам задовољан како сам то урадио и како сам ушао у меч. Припремио сам се добро психички, са тренером сам одрадио добру тактику. Знао сам да је Жил прилично уморан од последњег меча, али опет играо је пред домаћом публиком у Паризу и знао сам да неће бити лако. Испало је јако добро и задовољан сам како сам играо“, рекао је Троицки српским новинарима после меча.

У Паризу је то урадио два пута, а никада није отишао корак даље, иако је 2011. имао невероватну прилику. Добио је прва два сета против Ендија Марија, у петом сету је водио са 5:2, али је ипак посустао.

Сада ће имати нову шансу да оствари најбољи резултат каријере на Грен слему, а имаће и довољно мотива пошто ће му ривал бити бранилац тиуле Стан Вавринка.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БРАВО!

28.05.2016 11:59

СВЕ ЦЕСТИТКЕ И СРЕЦНО У НАРЕДНОМ КОЛУ!

ОДГОВОРИТЕ