РГ: Моћни Виктор разбио Симона за 1/8 финала и дуел са Вавринком!

Српски тенисер Виктор Троицки одиграо је један од најбољих мечева у каријери и пласирао се у осмину финала Ролан Гароса.

Тенис 27.05.2016 | 21:00
РГ: Моћни Виктор разбио Симона за 1/8 финала и дуел са Вавринком!

Троицки је у трећем колу у потпуности надиграо фаворита домаће публике Жила Симона са 3:0, по сетовима 6:4, 6:2, 6:2.

На терену ’Сузан Ленглен’ очекивала се велика борба, али смо добили бриљантног Троицког. Српски тенисер играо је паметно, довољно стрпљиво и агресивно када је било потребно, па Симон није имао никакву шансу.

Ово је пети пут да се Троицки пласирао у осмину финала неког Грен слема у каријери, а никада није играо у четвртфиналу. Био је ово такође и шести дуел који је Троицки одиграо са Симоном, а никада му раније није узео ни сет.

У борби за пролаз међу осам најбољих чека га бранилац титуле Стан Вавринка који је победио Жеремија Шардија са 3-0 у сетовима.

Ток меча: 

Меч на стадиону ’Сузан Ленглен’ Симон је отворио својим сервисом и брзо дошао до 40:15. Троицки је стрпљивом игром успео да се врати, изједначи, а онда дође и до прве брејк лопте коју је реализовао за 1:0.

Већ у другом гему могли смо да видимо рибрејк, пошто је Француз имао 30:40, али је Виктор добро одсервирао и нешто касније се извукао на 2:0. Наставило се са узбудљивом игром на обе стране, сервери су се мучили, а и поред нових проблема, Жил је смањио на 2:1.

Тада је и сервис српског играча попустио, највише због чињенице да је направио четири грешке основним ударцима, па је Симон вратио брејк.

Готово у сваком гему било је прилика за играча који је примао сервис, укупно седам од почетка меча, али су сервери некако успевали да упишу по један гем, пре него што је Виктор поново направио брејк. Спречио је гем лопту, а у фантастичном поену бекхендом разбио Симона на основној линији. Успео је да врати сервис и сачека аут из форхенда за нови брејк – 4:3.

Више узбуђења није било и Србин је добрим сервисима уписао први сет после скоро 50 минута игре – 6:4.

Од почетка меча се видело да Симон није у мечу, превише је грешио што није његова карактеристика, а Троицки је доминирао у разменама, посебно бекхендом. Обојица су уписала по један гем у другом сету, када је Виктор још једном одузео сервис ривалу.

Искористио је прву шансу, повео са 2:1, а неким несвакидашњим ударцима успео је и да га материјализује, пре него што је Француз форхенд паралелом смањио на 3:2.

Први проблеми десили су се при резултату 3:2 када је Симон од 30:0 дошао до 30:30 и направио притисак. Ипак, помогао је Троицком лошим ритерном и Србин је сигурно одсервирао за 4:2. Тада се чинило да је пропустио прву прилику да направи одлучујућу предност јер није реализовао две везане брејк шансе.

Тренутно 18. играч на свету одиграо је агресивно, спасао обе и чак могао да смањи резултат, али је направио неколико грешака и Троицки је стигао до дуплог брејка. Иако је Симон ритернима дошао до 0:30, уследила су четири разорна сервиса за вођство од 2-0 у сетовима –6:2.
 

Иако се можда очекивало да ће се Виктор уплашити победе у трећем сету, то се није догодило. Наставио је српски тенисер да паметном игром притиска грогираног ривала и брзо је стигао до велика два брејка предности и вођства од 4:0.

У финишу трећег сета публика је на све начине покушала да помогне Симону који је у осмом гему имао две брејк лопте. Виктор је још једном остао миран и привео је меч крају - 6:2.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

биби нет

27.05.2016 19:45

А сад скини Вавринку и иди у финале са Нолетом.Поцасти нас тим подвигом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

27.05.2016 20:05

Волим Троицког, бог му дао здравље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска

27.05.2016 20:36

Браво Викторе. Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ