КЛС: Партизан - ФМП! Почиње полуфинална серија, стижу Лео и Ловерњ!

У суботу од 18 часова, црно-бели дочекују ФМП. Џикић: “Ми полуфинале доцекујемо готово 100% здрави и спремни да урадимо све што је потребно да би смо се пласирали у финале.”

Кошарка 27.05.2016 | 19:00
КЛС: Партизан - ФМП! Почиње полуфинална серија, стижу Лео и Ловерњ!

Полуфинална серија првенства Србије за црно-беле почиње у суботу, када од 18 часова Партизан НИС дочекује ФМП. Лигашки део Суперлиге Србије, црно-бели су завршили на првом месту групе Б, док је наш сутрашњи ривал био други у групи А, оставивши иза себе ваљевски Металац, учесника АБА ј.т.д. лиге.

Пред прву утакмицу полуфинала, тренер Партизана, Александар Џикић истиче:

“Досадашњим играма у КЛС смо изборили право домаћинства у полуфиналу и веома смо задовољни због тога. Наш противник је озбиљна организација, има пуну ротацију у саставу, потпуну формацију са два играча на свакој позицији. Састав им је крцат момцима који су прошли репрезентативне селекције, а ово полуфинале за њих практично знаци пријемни испит за састав евролигашког представника АБА лиге. Чека нас мотивисан ривал који има јасног предводника у организатору игре, који иза себе има дугогодисњу сарадњу са тренером, а то увек даје додатни квалитет. То је скакачки агресивна екипа, са пуно поена које постижу у раној фази напада.” – изјавио је Џикић и додао да су црно-бели спремни за сутрашњи дуел.

“Ми полуфинале дочекујемо готово 100% здрави и спремни да урадимо све што је потребно да би смо се пласирали у финале. Сигурно нећемо потценити противника, нема места за ‘лако ћемо’ размишљања. Не сме се тако ући у дуел са њима, који иза себе имају добру сезону и никакав императив победе. Потребно је да урадимо више на паркету, успоставимо ритам и начин игре који нама одговара.” – поручује Џикић.

Новица Величковић подвлачи важност сутрашњег меча.

“ФМП је млада и талентована екипа која игра веома чврсто. Од када сам дошао, одиграли смо са њима две пријатељске утакмице, намучили су нас у купу и заслужују сваки респект. Сада се све заборавља, улази се у серију и немаш права на киксеве.  Морамо да одиграмо јако и чврсто јер наспрам нас није тим за потцењивање.” – истакао је Величковић.

Породица на окупу

Специјални гости КК Партизан НИС на првој утакмици полуфинала Суперлиге Србије биће црно-бели шампиони.

У дворану „Александар Николић“ долазе ватерполисти Партизана који су ове среде освојили 27. титулу државног првака, јуниори КК Партизан НИС који су у четвртак постали прваци Србије, Жофри Ловерњ и Лео Вестерман. 

Француски кошаркашки двојац Жофри Ловерњ и Лео Вестерман у суботу ће бити у хали "Александар Николић" на мечу Партизана и ФМП-а. Долазе и ватерполисти Партизана.

Њих двојица су баш везани за Партизан!

Французи Жофри Ловерњ и Лео Вестерман, некадашњи играчи београдског клуба, од првог дана боравка у Партизану направили су посебан однос са клубом и навијачима.

И након одласка из Партизана у свакој прилици одушевљено су причали о Партизану и навијачима, рекавши да су остали део црно-беле породице.

Навијаче Партизана посебно је дирнуло емотивно писмо Ловерња приликом растанка са Партизаном.

У суботу, 28. маја, Ловерњ и Вестерман биће у хали "Александар Николић", на првој утакмици полуфинала кошаркашког првенства Србије, против ФМП-а, најављено је из Партизана, уз опис: "Породица на окупу".

Осим њих двојице, навијачи Партизана имаће прилику и да поздраве јуниорску екипу клуба, која је у четвртак постала шампион Србије, али и ватерполисте Партизана, који су по 27. пут освојили титулу првака државе.

Извор: КК Партизан/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар