Жозе у Јунајтеду: Волио бих да заборавим претходне три године!

Португалац промовисан у новог менаџера Манчестер јунајтеда. Уговор потписан на три плус три године и вредан је 45 милиона фунти. За појачања 200 милиона фунти.

Фудбал 01.06.2016 | 18:40
Жозе у Јунајтеду: Волио бих да заборавим претходне три године!

"Посебна ми је част", било је прво што је изговорио Жозе Мурињо када је склопио дуговор са Манчесер јунајтедом. Уговор са "црвеним ђаволима" потписао је на три године, са опцијом да га продужи на још три.

Од петка, Мурињо је званично менаџер клуба са Олд Трафорда!

Покушаји да вест остане у строгој тајности нису успели и она је процурела у четвртак после подне, када се пронела планетом брзином светлости. Дилеме више није било - двоструки првак Европе, са Портом 2004. и Интером 2010, имаће задатак да у наредном периоду врати Јунајтеду трофеј првака Енглеске. Минимум.

Мурињо ће током три године уговора зарадити 45 милиона фунти (око 59 милиона евра)!

Португалац је већ кренуо у стварање тима и покушаје да регрутује појачања за нову сезону. Од клуба је добио 200 милиона фунтуи за појачања! Свакако, довољно.

 "Посебна је част бити тренер Манчестер јунајтеда", рекао је Мурињо, а онда додао нешто што се нимало неће свидети навијачима Челсија: "То је клуб познат и цењен у целом свету. Ниједан други клуб нема оно што има Манчестер јунајтед - спој мистичности и романтике".

Португалац је затим наставио...

"Увек сам осец́ао блискост са Олд Трафордом. То место буди неке важне успомене за мене. Однос који сам имао са Јунајтедовим навијачима био је посебан. Радујем се што сам од данас њихов менаџер и уживаћу у величанственој подршци наредних година".

Јунајтед је одмах после раскида сарадње са Лујом ван Галом, након победе у финалу ФА Купа, почео завршне преговоре са Мурињом. Према сазнањима британских медија, клуб је новом тренеру најпре уплатио четири милиона фунти, како не би дошло до промене и изненадног одустајања у току преговора и решавања техничких проблема са спонзорима, односно Челсијем.

"Жозе је једноставно најбољи менаџер у фудбалу данас",рекао је Ед Вудвард, потпредседник клуба.

"Он је освајао трофеје и инспирисао играче у Енглеској и широм Европе. Наравно, Мурињо зна шта је Премијер лига, пошто је са Челсијем освојио три титуле".

Са Мурињом у Јунајтед долазе и његови дугогодишњи сарадници Руи Фариа и Силвино Лоуро.

Последњи клуб који је водио је Челси, са којим је освојио титулу, али је већ у следећој сезони имао катастрофалне резултате, па су "плавци" били принуђени да му уруче отказ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар