Ваха Халилхоџић: Бегићу и Меша, не играјте се!

Селектор Јапана Вахид Халилхоџић поручио Фудбалском савезу Босне и Херцеговине и колеги са клупе "змајева" Мехмеду Баждаревићу да на Кирин куп морају довести најјачи састав националне селекције.

Фудбал 28.05.2016 | 20:00
Ваха Халилхоџић: Бегићу и Меша, не играјте се!

"Змајеви" ће учествовати на Кирин купу заједно са селекцијама Данске и Бугарске уз домаћина, али ће према најавама Баждаревић у Јапан одвести играчи из Премијер лиге БиХ.

То се према писању "Спорт Аваза" никако није допало јапанском селектору Вахиду Халилхоџићу.

"Чуо сам да су неки репрезентативци БиХ отказали. Немам ништа званично јер ми нико није потврдио. Ако не дођу, неће ваљати. Није у реду. Ако дођу без главних играча свашта ћу рећи (Елведин) Бегићу (предсједник ФС БиХ) и Баждаревићу",рекао је босанскохерцеговачки тренер.

Кормилара Јапанаца жели да види БиХ у најјачем саставу, што је за сада, немогућа мисија.

"Не знам од чега су играчи уморни. Па и Данци и Бугари долазе с најбољима, не знам зашто БиХ не би могла. Није ово турнир безвезе, већ врло јак. Надам се да ће то схватити у Савезу и Меша".

Како сада стоје ствари у ФС БиХ је Кирин куп схваћен као "шанса за афирмацију" младих играча.

"Не би се требали играти. Знају шта су потписали. Нека се сјете како је и колико Савез зарадио кад су играли у Алжиру", подвукао је некадашњи селектор те афричке државе и на крају ипак изразио наду да ће "змајеви" доћи са највећим звијездама.

Селектор "змајева" је преко поменутог спортског листа одговорио Мостарцу.

"Ваха, долазимо да освојимо турнир! Надам се да ће и Јапан изборити финале. Репрезентативци су они који почну утакмицу", рекао је Баждаревић и потом "спустио лопту".

"Ваха и ја смо пријатељи деценијама. Ништа нас не може посвађати. И ја бих волио да је турнир у неком другом термину. Као што Ваху занима успјех Јапана, мени је стало да побјеђујем на свакој утакмици. Ипак, за нас су квалификације најважније. Турнир у Јапану је прилика да пробамо неке друге играче. И они су репрезентативци, већина ће почети квалификације за Мундијал", нагласио је Меша.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар