РГ: Мари коначно проиграо - 3:0 против Карловића! Квитовој баш не лежи Париз!

Други тенисер света Енди Мари пласирао се у четврто коло Ролан Гароса, пошто је први пут на турниру играо меч у три сета. Петра Квитова, десета носитељка, елиминисана је у трећој рунди Ролан Гароса.

Тенис 27.05.2016 | 15:40
РГ: Мари коначно проиграо - 3:0 против Карловића! Квитовој баш не лежи Париз!

Мари је у трећој рунди елиминисао Ива Карловића из Хрватске, резултатом 6:1, 6:4, 7:6 (7-3), после нешто мање од два сата игре.

Претходно је против Радека Штепанека морао да надоканђује минус од два сета, а онда и у дуелу са Матијасом Бургом са 1-2 преокренуо на 3-2.

Енди је већ на старту дуела одличним лобом одузео сервис противнику, а онда наставио серију и за само пола сата дошао до 6:1. На старту другог дела игре искористио је прву брејк лопту и преузео потпуну контролу над мечом.

Лагано је освајао своје гемове, у петом гему пропустио још две, али је сигурно одсервирао за 2-0 у сетовима.

За разлику од претходна два сета, ‘Доктор Иво’ је у трећем ипак сачувао сервис, иако се суочавао са две брејк лопте при резултату 2:2. Отишло се у тај брејк, али је Британац био концентрисанији и посао завршио максималним резултатом, први пут од почетка турнира.

На крају, није дозволио високом Хрвату ниједну брејк прилику, а уписао је 34 винера и само 4 неизнуђене грешке. Карловић је погодио 37 директних поена, од којих је 14 “отпало” на асове, уз 21 грешку.

Мари ће се за место у четвртфиналу борити са бољим из дуела Џона Изнера и Тејмураза Габашвилија.

Отворено првенство Француске у тенису игра се за наградни фонд од 32 милиона евра, а титулу брани Стан Вавринка.

Петра Квитова, десета носитељка, елиминисана је у трећој рунди Ролан Гароса.

Боља од Чехиње после борбре у три сета била је 108. играчица света Шелби Роџерс из Сједињених Америчких Држава – 6:0, 6:7, 6:0.

Американка је силовито отворила дуел, направила је брејк већ на старту, да би исто учинила још два пута у првом делу игре и за свега 22 минута дошла до предности у сетовима.

Двострука шампионка Вимблдона успела је, уз доста муке, да врати брејк средином другог сета и да касније кроз тај-брејк избори одлучујући.

Међутим, игра јој се од тог тренутка поново распала, па је Шелби поново без изгубљеног гема стигла до највећег успеха у својој каријери и пласмана у четврто коло другог Грен слема сезоне.

Она ће се у борби за четвртину финала састати са Румунком Ирином-Камилијом Бегу, која је такође у три сета елиминисала Немицу Аники Бек – 6:4, 2:6, 6:1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар