Брновић у Бијељини: Срамота је шта се дешава у Партизану!

Бранко Брновић каже да се у његовом некадашњем клубу Партизану дешавају срамне ствари и да ће тонути све дубље ако се проблеми ускоро не реше.

Фудбал 27.05.2016 | 18:00
Брновић у Бијељини: Срамота је шта се дешава у Партизану!

"Мислим да је срамно за Партизан да се дешавају овакве ствари. Партизан је велики клуб и ако то не реше у наредних месец два, тонуће све дубље", рекао је Брновић приликом посете Турниру пријатељства у Бијељини.

Он је рекао да "мисли да би неки људи који су у Партизану, а нису бивши играчи и не знају много о фудбалу, требало да се помере и препусте клуб људима као што су рецимо Зоран Мирковић, Саво Милошевић и Иван Томић. Они много боје знају како и шта треба да се ради".

Партизан је у великим проблемима, а претходну Скупштину тог клуба обележили су сукоби присталица две стране, које желе да дођу на његово чело.

Брновић, који је током деведесетих три године наступао за црно-беле пре него што је отишао у Шпанију, истакао је да ипак не жели да се меша и позвао на договор у интересу Партизана.

"Могу да приметим да је ту неколико струја. Потпуно се слажем са Горданом Петрићем који је рекао да су неки људи који се друже 30 година сада одједном постали непријатељи. Сада ја који сам играо у Партизану треба да бирам измедју Гордана или Саве, Ћирића или Томића, а са свима сам у много добрим односима. Управо то покушава да се уради, а то не може да донесе ништа добро", казао је Брновић.

Он је као пример који сви у региону треба да следе навео Динамо из Загреба.

"(Здравко) Мамић добро ради. Већ годинама је клуб у Лиги шампиона, ствара и продаје добро играче, ради са талентима. То је рецепт како би требало да функционишу сви клубови у региону", навео је Брновић, доскорашњи селектор репрезентације Црне Горе.

Клуб у којем је почео каријеру, подгоричка Будућност не бележи очекиване успехе у црногорском првенству, а Брновић је казао да је то лоше.

"Будућност мора да је на врху, далеко изнад осталих. Клуб не функционише, нема управу. То је велики минус за црногорски фудбал. Будућност мора да има статус као рецимо Црвена звезда и Партизан у Србији. Али, она је на много ниској грани. Без жеље да било кога потценим, примера ради, Младост која је у време моје играчке каријере била је у четвртој лиги. А, сада је првак Црне Горе", казао је он.

Како је оценио, квалитет фудбала у Црној Гори је на ниском нивоу и слабо се ради са младјим категоријама.

Према његовим речима, прво човек Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић много улаже и ради и покушава да помогне на све начине, што се и види.

"Али, мислим да су младје категорије проблем. Доста лоше се ради са младим играчима, додатни проблем су менаџери и родитељи. Они већ са 12, 13 година говоре деци да су звезде и играчи. А, далеко су од тога. То је велики проблем и наноси велику штету фудбалу. Покушавамо да се изборимо са тим, али тешко иде. Ипак, Црна Гора има малу базу играча", рекао је Брновић.

Он је оценио да се то види и на утакмицама на Турниру пријатељства, где се показало да клубови попут Црвене звезде, Ријеке и Сарајева много раде са младим играчима, што би требало да буде пример и у Црној Гори, али није.

Брновић је казао да је Турнир пријатељства изузетно значајан и "права ствар", која нуди могућност да се на једном месту види квалитет и таленат из целог региона, што је добро за клубове, играче, тренере и фудбал уопште.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар