Специјалци и хеликоптер укључени у потјеру

Неколико квадратних километара, као и сви путеви у Ракелићима, код Приједора, данас су били у потпуности блокирани због опсежне потраге, која је покренута због три маскиране особе које су слетјеле аутомобилом и потегле оружје на путаре.

Република Српска 27.05.2016 | 22:46
Специјалци и хеликоптер укључени у потјеру

Наоружани и маскирани разбојници још увијек нису ухапшени.

Они су теренским возилом БМW караван око 11 сати слетјели неколико метара од радника предузећа "Нискоградња Марјановић", који су на том путу крпили рупе. У најбољој намјери да помогну унесрећенима, путари су пришли аутомобилу, а остали су запрепаштени када су из њега изашли маскирани ликови с фантомкама преко главе, од којих је један имао пушку.

Ту почиње права драма.

Један од маскираних потеже оружје на раднике, који се дају у бијег по локалним њивама, а ова тројица пале аутомобил и затим бјеже у шуму.

"Не идите доље, отјераше нас с пушкама", испричао нам је Милан Алексић, чија кућа је неколико десетина метара од мјеста гдје се десио несвакидашњи сусрет, а који је у бијегу срео једног од радника.  Како је рекао, кренуо је да види о чему се ради, а у том тренутку кренуле су експлозије од ужареног стакла и гума, а густ дим надвио се над селом.

"Нисам сигуран, али мислим да нису пуцали. Можда су се и радници препали свега, па им се учинило. Знам шта је пуцањ из оружја и сигуран сам да га нисам чуо", казао нам је он.  Према његовим ријечима, нешто слично се није десило годинама у овом мјесту, а нада се да ће полиција што прије ријешити овај случај како би се сви могли вратити својим свакодневним обавезама.

Да ли је било пуцњаве или не, нису могли потврдити ни у Центру јавне безбједности (ЦЈБ) у Приједору, а све би требало да буде разјашњено истрагом.

Случај им је пријављен око 11 часова, након чега су сви путеви у близини били блокирани и након чега је кренула потрага у којој су, поред приједорских полицајаца, учествовали и припадници Јединице за подршку МУП-а Републике Српске уз асистенцију хеликоптера.

На лицу мјеста форензичари су неколико сати изузимали трагове, а полиција новинарским екипама није дозвољавала да се приближе.

Ко су маскирани разбојници, данас нико није могао са сигурношћу да каже.  Није се знало ни да ли су бјежали након извршења неког кривичног дјела или су тек кретали у поход.

Током дана појавила се и информација како су бјежали након пљачке у Санском Мосту, али ову информацију такође нико од званичника није могао да потврди, нити је полиција у том мјесту имала информације о извршењу неког кривичног дјела.

Иначе, како је откривено, до несреће је дошло тако што је возило великом брзином излазило из кривине и наишло на раднике, који, како сазнајемо, нису знаком обиљежили да се на путу изводе радови. Тада су покушали да избјегну раднике и машине на путу, али су слетјели и преврнули се на кров.

 

Извор: Независне новине

Коментари / 53

Оставите коментар
Name

Хммм

27.05.2016 11:18

Несто ми ово лици на неке специјалце на тајном задатку.Од куд одма спремне фантомке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

куд се обистини

27.05.2016 11:56

Није добро, ја сам вама писао недај Бозе да се обистини да народна носња буду фантомке.То је у једном свом говору рекао паметни Матија Бецковиц.

Name

Хааах

27.05.2016 12:17

Ватрогасци пуном снагом гасе давно изгоријело возило..

Name

Фрањо

27.05.2016 12:23

Ова РС је постала опасно место за зивљење , толико проценат криминала И рајзбониства па то нема нигде!!!!

Name

добро су просли

27.05.2016 13:09

Да не будем погресно схвацен,али кад је све добро просло да од радника није нико погинуо,онда ми толико смијех крена да се смијем ко лудјак. Да је било снимити само ту сцену,кад они јадни јуре да помогну,а лопви излијецу са фантомкама и пуцају,а ови на лијво круг и бјезте ноге усра вас гуз..а.

Name

самокритицар

27.05.2016 13:33

Е људи ови це коментатори морати поцети сами себе да оптузују и критикују,јер стварно немозе се висе стици само оне друге кривити и критиковати није коректно.

Name

еx

27.05.2016 22:00

А ИЗ КОЈЕ СТРАНКЕ СУ ??.АКО СУ ИЗ ЗзП ОДМА ХАПСИТ ,А АКО СУ ИЗ ВЛАСТИ -ПУСТИТИ ЉУДЕ ДА РАДЕ СВОЈ ПОСАО А АУТО НАДОКНАДИТИ ШТЕТУ НАПЛАТИТИ ПУТЕМ ПОРЕЗА ОД НАРОДА..ПОГЛЕДАТИ ДА НИСУ ЗАДОБИЛИ КАКВУ ПОВРЕДУ ТО САНИРАТ ПОД ХИТНО.И ОМОГУЋИТИ ЉУДИМА ДА СЕ ВРАТЕ СВОМЕ ПОСЛУ.

Name

перо

28.05.2016 14:00

Најбоље да ови Додикови полтрони и његова полиција а не народна одмах спусте хеликоптер и не тразе те фрајере,јер це Зељка Цвијановиц за пет дана опет продавати обвезнице РС.Или це појацати контролу саобрацаја хаххаа лафо због безбједности возаца а уствари зато сто нема фелера плата да се исплати...

Name

мр

28.05.2016 20:24

Више штете су нанијели мућак и чмарко него сви разбојници у РС заједно.

Name

Луди Милојко

27.05.2016 11:21

Мене само занима које вјере су мјестани.Требали сте нас обавијестити да знамо по коме це мо пљуват. Да нису маскирани мозда опет кренули у хајку на новац негдје неки или су се вехабије обријале. Ето да сте рекли ко су мјестани одмах би знао о коме се ради ,ко да ја имам кад сад размисљат хахахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

27.05.2016 11:40

Тако је, каква је ово вијест ако се не зна националност ни једних ни других, сад ми коментатори не знамо кога да подрзимо.

Name

Боxон

27.05.2016 12:04

Ја нецу коментарисати док се не огласе Кавазовиц и Комарица

Name

Пд

27.05.2016 12:17

Ја , навијам за насе специјалце , мука ми је висе да критикујем Хрвате и Босњаке.

Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

27.05.2016 12:21

МАРИЋКА ЈЕ СРПСКО СЕЛО ДВАДЕСЕТ КИЛОМЕТАРА ОД ПРИЈЕДОРА У БЛИЗИНИ ОМАРСКЕ

Name

Реално

27.05.2016 12:22

Чекају се Галијашевић и Лажански да својим "експертским" виђењима зачине ову причу. Биће да је тероризам на дјелу и пријетња по нестанак рс од стране ... (ма измислит ће они неке ликове)...

Name

Милле

27.05.2016 13:07

У Маричкој и Ракелићима живе срби.они су копали канал а и ови сто су побегли су срби.тамо се људи постују срби незалзе у муслиманска села муслимани у српска.

Name

Луди Милојко

27.05.2016 14:30

За Милле. Знаци били су сви у талу како мјестани кој су лафо посли да помогну овима сто су се преврнули и ти у фантомкама сто су пуцали Бога ти питај гдје. Бице добри и ови мјестани који су копали канале барем коју хиљадарку .Ауто запалили да би унистили трагове и збрисали са торбама пара. А полиција све као блокирала да би они имали времена сто даље побјеци.Добро су то осмислили као у филму. И будала би одмах сконтала да је то све изрезирано цим су дали изјаве како су посли да помогну а ови запуцали па то је директни сусрет да је то истина сви би били или мртви или теско повриједјени.А то сто се тице постовања да једни другима неиду и села тј мјеста гдје зиве то мозда јесте тако код обицни градјана а кад су паре у питању они су спремни и у минска поља улазити и негледају ко је ко јер на парама неписе које су вјере.

Name

браиндамагед

27.05.2016 11:22

Полицијо боље провјери јел ти специјала сва на броју него сто блокирас путеве. Како реце Бата Стојковиц у " Ко то тмо пева" : "Сто да претресамо постен свет, кад се зна ко овде воли да пресреце по путевима са фантомкама". Бухахаха цуј они блиокирали и некога це ухватити лоле су вам вец до Бихаца и Хрватске стигли, кладим се да никог неце ухватити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

27.05.2016 11:37

Ма ухватице ал за неку ствар. Блокирали путеве да они слободно могу побјеци. Је ли оно они добисе неку награду скоро да су махери за пљацке ?

Name

гурка

27.05.2016 11:41

Лако је пљувати по цитавој полицији а кад се несто нама лосе деси одмах се зове полиција. Трулих јабука има то није спорно и увјек це их бити. Јасно је да је МУП тренутно злоупотребљен али МУП РС је цасна институција и треба се суздрзати од безразлозног пљувања по институцији која је цасно уцествовала у стварању РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДареДевил

27.05.2016 12:18

Та полиција што је стварала Републику Српску је отјерана у пензију. Сада су остале све курсаџије и покоји "специјалац".

Name

Босанац

27.05.2016 12:32

Ради се о људима који су поцинили кривицно дијело у Санском Мосту.Бијезали од Полиције и ту слетијели.Ал ипак је цудна сурадња МУП Р.Српске и МУП Федерације. Да нико ниста не зна? Да новинари то нису објавили МУП то неби објавио.

Name

Цаст изузетцима

28.05.2016 01:29

Далеко су они од цасности то су прије свега необразована лица корунпирана и склона кривицним активностима и дјелима а дио постених ако их опсте има јер не смију проговорити о теским кривицним дјелима коима се њихове радне колеге баве су сака јада и срамоте коју треба отпустити а неке послати на дугогодисњу робију.

Name

Република Српска

27.05.2016 11:44

Постројити елитне јединице и изврсити прозивку и полиграф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.05.2016 16:53

Која комедија..радници иза кривине обављају радове а нису обиљежили.. Кримоси иду у фантомкама у ауту посље пљацке... Полиција незна ниста,јос их и зракомлат трази...Шоу .

Name

?

27.05.2016 22:22

РАДНИЦИ СУ КРИВИ!!.ШТО СУ ИСКОПАЛИ РУПЕ И ОСТАВИЛИ НЕЗАШТИЋЕНЕ??ДА ЈЕ СВЕ БИЛО ЗАШТИЋЕНО НЕ БИ СПЕЦИЈАЛЦИ СЛЕТЈЕЛИ У ПРОВАЛИЈУ,НОРМАЛНО БИ ПРОШЛИ.??ОВАКО ЧЕКАТ ЋЕ СЕ ЈОШ ДУГО ДА СЕ ДОГОВОРЕ ДАЛИ ИДЕМО У ЈАВНОСТ ИЛИ,ИЛИ,ИЛИ.

Name

xxy

27.05.2016 12:11

Одгођено је извршење озбиљног кривичног дјела,фантомке,оружје, вјероватнио украдено ауто које је запаљено, како медији преносе,да би се уништили трагови.У сваком случају све асоцира на озбиљне типове, даЈ Боже да одустану,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

27.05.2016 12:15

Полиција је на терену. Можда опет сретнете колеге , који су имали слободан дан. Јуриш....Трајаће то дуго...Сви ће да сазнају прије полиције.Полиција способна, али се прави важна па ето неће каже.Поздрав народе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.05.2016 22:46

Ма не треба се полиција муцит и тросит гориво дзаба , довољно је да цитају коментаре јер свако несто зна и ето им доказа.

Name

ПОШТЕНО ГЛЕДАНО.

28.05.2016 06:18

НАЈПАМЕТНИЈЕ ИМ ЈЕ,ДА ТУ ПОСРАНУ И ЛУДУ ДРЖАВУ РАЗФОРМИРАЈУ.НАРОДУ ЈЕ ДОЈАДИЛО ИЗДРЖАВАТИ ТУ КРИМИНАЛНУ БАНДУ.НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ СТАНОВНИШТВУ ДА НОРМАЛНО ЖИВИ.

Name

постен

27.05.2016 12:23

Бице да је полиција прије сазнала дасу слетијели него да су Банку опљацкали! Људи бијезе ал не зна се од кога. Полиција спава и никог тјерала није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.05.2016 12:26

Ах, што имамо Специјалну полицију...и Ал Капоне би нам завидио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

27.05.2016 12:33

КО ЋЕ ДА ХВАТА ЛОПОВЕ ПО ШУМИ. ТРЕБАЛО ИХ ЈЕ ХВАТАТИ ДОК СУ БИЛИ У ГРАДУ, НА ЦЕСТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

27.05.2016 12:40

Марићка није ни близу пута Приједор-Сански мост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјура Мутави

27.05.2016 12:41

Нисам једном дозивио да поред мене пројури скупоцјени дзип са затамљеним стаклима а немало затим полицијска патрола зауставља мене и ако нисам направио никакав прексај. Мозда њима рено клио изгледа опасније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

27.05.2016 13:32

А он има Рено, и то Цлио...еееееј...

Name

Љаксе

27.05.2016 14:16

А ти пикси сад овде додјес ко неки смекер.

Name

Пикси

27.05.2016 14:25

Љаксе, мало хумора...шта си нервозан?

Name

Леко

27.05.2016 12:47

Полицијска академија обуцава а они раде по друмовима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

тити

27.05.2016 14:13

Да није исил или неке вехабије.нема ста друго бити а мозда су и додикови специјалци а мозда и ловци све је могуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тз

27.05.2016 15:04

Баја ће свима одбит од плате не мозе да погоди радника у канали????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

27.05.2016 15:15

Не могу да вјерујем да су опе специјалци !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОКИ

27.05.2016 16:02

Ста ради додикова полиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

27.05.2016 16:13

Момак на полицијској академији некој приватној и сад студира а добио пресуду две године затвора. Безао од полиције са све дрогом на мотору не регистрованом. Ма за ста се сколују данас ти академци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.05.2016 16:25

Јуче шпанска серија, а данас Холивуд. Шта ће сутра да буде, са оваквом државом никад ниси начисто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин али прави

27.05.2016 16:38

Добро је да радници не страдасе а сад Кустурица мозе добар филм резирати ми постајемо бољи од Холивуда.Није ваљда да су опет наси а познати смо на далеко.Инаце на западу смо добро цијењени као радници а сад и све висе као лопови,па кад су политицари лопови засто небих био и народ.Ипак за мене је постење и рад на првом мјесту а други нека раде ста хоце.Поздрав из Њемацке

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

27.05.2016 17:16

Марјановић изводи радове без тендера

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд2

27.05.2016 18:50

Болесниче какве везе има како је Марјановиц добио посао, обојицу момака познајем један је пре неки дан добио треце дјете, а други оцекује прво. Могли су људи погинути, а тебе интересује како је ко добио посао. Среца па су били ови са фантомкама, да су на тебе болесни уму налетели питање да ли би преживели.

Name

ре пд2

27.05.2016 22:17

Ајде не булазни.Нецемо се сад сви вадити на дјецу.Какве сад везе дјеца имају са овим.Па многи ми имамо дјецу и не бавимо се лоповлуцима. Поједини ако ста не успије како треба се ваде на то имамо дјецу ,сколујемо дјецу ,цекамо дјецу ајде зив био не будали.Ниста у свему овоме не стима.Лопови су спремни на све,ако треба и заплакаце само да скрену пазњу са праве истине.Зиви били па видјели .

Name

Смеун лопов

28.05.2016 05:08

Ово је добро само нека није досадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неписмени

28.05.2016 07:18

Зракомлат ха ха ха ова је стварно добра хахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

28.05.2016 07:51

Марјановиц МУЦАК + СПЕЦИЈАЛЦИ + фантомке + дзип + ватрогасци + радови на кривини + лоси возаци = ПАРОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Марко

28.05.2016 08:19

Ви људи стварно нисте нормални, људи су могли погинути а ви се спрдате са мућком.