Жозе Мурињо менаџер Манчестер Јунајтеда!

Жозе Мурињо нови је менаџер Манчестер Јунајтеда, потврдио је клуб са Олд Трафорда.

Фудбал 27.05.2016 | 15:20
Жозе Мурињо менаџер Манчестер Јунајтеда!

Португалски стручњак потписао је трогодишњи уговор, а на клупи најславнијег британског клуба замениће Холанђанина Луја ван Гала који је отпуштен на крају сезоне.

Господин 'Специјални' био је без посла од децембра прошле године, када је добио отказ у лондноском Челсију после серије веома лоших резултата, само годину дана пошто је вратио титулу на Стамфорд Бриџ.

О доласку бившег тренера Порта, мадридског Реала и миланског Интера на 'Театар снова' спекулисало се последњих неколико месеци, а сада смо добили и званичну потврду. Све је требало да буде готово нешто раније, али је проблем настао јер су 'Плавци' и даље полагали права на његов 'лик и дело', кроз продају навијачких реквизита.

"То што сам постао менаџер Манчестер Јунајтеда представља посебну част за мене. Јунајтед је светски познат и поштован клуб – са дозом мистичности и романске, што нема нити један други клуб на планети. Увек сам гајио симпатије ка Олд Трафорду, погото јер сам управо на њему доживео неке од најважнијих успомена у каријери, а имам посебно поштовање и ка навијачима клуба. Унапред се радујем свему ономе што ме чека на клупи Манчестера, а највише невероватној подршци у годинама које следе", рекао јеМурињо на представљању.

Португалац важи за једног од најбољих тренера/менаџера свих времена, два пута је освајао Лигу шампиона – са Портом 2004. и миланским Интером 2010. године. Премијер лигу освајао је три пута, првенство Португала један пут мање, док је по једном био првак Шпаније и Италије.

У својој ризници има 22 трофеја.

"Волео бих да искористим ову прилику да пожелим добродошлицу Жозеу Мурињу у Манчестер Јунајтед. Његов успеси нам говоре да је идеалан за будућност нашег клуба. Он је просто најбољи менаџер на свету у овом тренутку. Освајао је трофеје и бележио успехе широм Европе, а врло добро зна и како се освајају титуле у Премијер лиги, пошто је то три пута чинио", рекао је извршни потпредседник 'Црвених ђавола' Ед Вудворд.

Спекулише се да ће Мурињо добити 250 милиона фунти за летњи прелазни рок, док би прво појачање Јунајтеда могао да буде један од најбољих центарофра света Златан Ибрахимовић.

Извор:Б92

Коментари / 0

Оставите коментар