Кога Путин гура у Владу Србије?

Председник Русије Владимир Путин изјавио је јуче на састанку са премијером Србије Александром Вучићем да се нада да ће у Владу Србије ући људи који ће допринети развоју односа две земље.

Свијет 27.05.2016 | 07:40
Кога Путин гура у Владу Србије?

Путин није прецизирао на кога мисли, али је након што је честитао Вучићу на изборној победи нагласио “да су неопходан број мандата добили и савезници његове партије”.

"Знам да је планирано убрзано формирање Владе. Желим да изразим наду да ће, какав год да буде њен будући састав, места заузети достојни људи који ће озбиљно поклањати пажњу развоју наших билатералних односа Русије и Србије", рекао је Путин.

Мада није именовао ниједну странку конкретно, нити лидера, лако је закључити ко су руски “савезници”. Један од њих је свакако Ненад Поповић, председник Српске народне партије који се, према сазнањима “Блица”, ових дана такође налази у Москви.

"На састанку с Путином Поповић је поменут на онај начин на који је могуће да лидера једне странке помене председник друге државе", каже извор “Блица”. Неколико дана уочи избора, Поповића је поменуо и Константин Косачов, председник спољнополитичког одбора Савета Федерације Русије, иначе високи функционер Јединствене Русије.

"Јединствена Русија подржава СНС и СНП и лично ми је драго што те две партије сарађују и што су формирале предизборну коалицију", изјавио је Косачов. Осим Поповића, Путинови савезници би могли да буду и лидер социјалиста Ивица Дачић или, што је најмање реално, Драгомир Карић из ПСС.

Говорећи о унапређењу односа две земље, Вучић је казао да ће Београд учинити све што од њега зависи. Он је рекао Путину да ће нова српска влада бити формирана до средине јуна.

"Ми сматрамо да су наша част и дуг да чинимо све да се односи са Русијом развијају у свим правцима, али је најважнија економија", казао је Вучић и подвукао да односи са Русијом “имају огроман значај” за Србију.

Премијер Вучић рекао је Путину и да Србија посебно цени и његов лични допринос развоју односа две земље.

Извор: Блиц

Фото:  Тwиттер/РАС Србија

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Лаза

27.05.2016 06:04

Србија је земља у бедном положају, није чудо што код њеног мандатара страни фактори резервишу себи места у извршној власти. Но, када то чини Путин, ви то зовете "гурањем" у кабинет. Када то чине неки други, тад се досећате других, много одмеренијих израза. Ако уопште извештавате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

27.05.2016 06:14

Тако ти је то кад се посвадјас са свим комсија и одес далеко да се хвалис како си ти добар а остале комсије не ваљају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.05.2016 08:39

Чињеница је да комшије збиља не ваљају, а не ваља ни Србија. Да су ваљали, остала би Југославија, која је била бар нешто, а сад су и комшије и Србија, обично велико ништа.

Name

ЉИЉА

27.05.2016 06:19

А ГДЕ ЈЕ ПЕЦАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

27.05.2016 07:18

Ово висе лици на ултиматум јер медији у Русији у последње вријеме Вуцица називају прозападним политицарем и издајником српских националних интереса.Заиста не знам како се осјеца политицар којем страни дрзавник трази да укљуци друге партије у владу које це бити гаранција добрих медудрзавних односа, јасно му поруцујуци да он није гаранција добрих односа. Јасно је да се ради о социјалистицкој партији, и њиховим кадровима који су гаранција да це Русија имати монопол у енергетском сектору Србије. Србија Гас је у минусу двије милијарде еура, гориво у Србији је најскупље у региону 80 фенинга скупље него у Републици Српској. Потписивањем низа у најмању руку цудних уговора, Руске компаније у Србији остварују еxстра добит док Дрзава Србија биљези огромне губитке и незнам засто би сваки градјанин дрзаве Србије на резервару горива плацао Русима 20 еура еxстра, толико богати нисмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Освит

27.05.2016 21:16

Треба наплатити оно "ВЕТО" за резулуцију о Сребреници.Нема ниста дзаба али ми то нецемо да схватимо.Све је пролазно,само је ИНТЕРЕС вјецан,то се назалост и овај пут потвдјује.

Name

Бомбардер

27.05.2016 07:34

Болан Вуцицу ман се запада и европе окрени курс Русији видис да Европа уцјењује и понизава Србе и Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

27.05.2016 08:43

Ви сви из бивше Југославије размишљате на начин да је Русија и даље СССР а од тога ни трага ни гласа. Русија је данас конгломерат приватних интереса то јест интереса тајкуна истих и горих од ових у РС или Фед БиХ. Нема више браће и братства, вјере и овог и оног, све то служи да се г.вно замота у целофан и свој интерес протури као национални. Народ је глуп и то не схвата.

Name

РадикалНО

27.05.2016 07:45

Србију одмах припојити у унију са Русијом и Путина за предсједника. Доста је више ових политичара аматера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.05.2016 08:29

И ово је само губљење времена и замајавање властитог народа. Мани се Руса и Русије окренисе нормалном свјету тј.западу. Русија Бјелорусија Иран какав је то просперитет и где то води? Треба народу НАТО и ЕУ.

Name

цар:

28.05.2016 06:31

Радикално:Па чекај човече'ДА испразне ово још,мало што је остало!ЕЕ'тек тада ће поскушати да продају старо и изнемогло КЉУСЕ.?????

Name

интересантно

27.05.2016 08:43

Које цудо да овде измедју њих не стоји дрзавник Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре на Ре

28.05.2016 08:09

Баш је запад "нормалан и просперативан". Сравнили су Србију до темеља а сада им дају кредите да то направе. Класично тјерање у дужничко ропство. Шта мислиш да на западу има "објешених комада", или да ће можда Србија бити у рангу Италије, Француске, Њемачке... Окрени се око себе. Перспектива Србије је иста ако не и гора од оне у Румунији, Бугарској, Грчкој... Ући у НАТО који је убијао све шта је стигао и у Србији и у РС-у па чак и дјецу од 3 године је ретардирано мишљење! Исти тај запад је девијантно друштво, најблаже речено. Одобравају истополне бракове, одобравају таквима да усвајају дјецу, инцест је легалан у Холандији, педофилија хара католичком црквом, израбљивају народ до последњег атома и праве од њега роботе. Ако је то за тебе просперитет онда или си непријатељ првенствено себи па онда Србима и са тобом нешто није у реду. Читав запад је већ одавно кренуо у морални суноврат.

Name

Зеле

27.05.2016 23:46

Ко год да нам буде предсједник Владе, лично мислим да ће њему домаће задатке задавати моћни ино фактори и то у 85% случајева, а да ће имати само 15% личне креације. Ј*би га кад смо мали.

ОДГОВОРИТЕ