Пајтић: Не дотиче ме кад кажу да сам геј

Не дотиче ме када ме називају гејем, смета ми када ме блате на друге начине, каже за „Блиц“ Бојан Пајтић, лидер Демократске странке.

Србија 27.05.2016 | 07:08
Пајтић: Не дотиче ме кад кажу да сам геј

Једна фотографија на мотору, била је довољна да га поједини медији и политички неистомишљеници назову гејем желећи да му нашкоде. Он, међутим, каже да га такви наводи уопште не погађају.

"То да ли је неко геј или стрејт у 21. веку уопште није тема. Сви смо ми равноправни. Неко има плаве или црне очи. То је нешто што ме уопште не дотиче. Погађа ме када кажу да сам злоупотребио јавна средства, али овај покушај дисквалификације ме не дотиче", наводи председник ДС.

Многи у Србији покушавају да прикупе политичке поене или да нашкоде политичким противницима упирући прст у њих и називајући их хомосексуалцима.

Дуго година то је рађено лидеру ЛДП-а Чедомиру Јовановићу, чију су странку називали „педерском“.

Бобан Стојановић, оснивач ЛГБТ организације „Квирија центар“, каже да га све то вређа и да му смета виђење геј људи као средства за елиминацију политичких неистомишљеника.

Борис Милићевић, геј активиста и члан СПС, каже да је неопходно да што више припадника ЛГБТ популације буде укључено у свакодневну политику.

"Ту, пре свега, мислим на оне који се јавно декларишу као хомосексуалци како би људи схватили да је то нормално. Недекларисаних гејева у политици има много", наводи он за „Блиц“.

Извор: Блиц

Фото: В. Лалић/РАС Србија

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Симеун

27.05.2016 05:32

Какве везе има боја очију са болешћу? Педере у лударе и на лијечеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

27.05.2016 06:13

Сад си признао да си д.... Требало би да те је стид,у Србији се нормална особа тога стиди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЛЕСНИЦИ

27.05.2016 06:37

"Ту, пре свега, мислим на оне који се јавно декларишу као хомосексуалци како би људи схватили да је то нормално". Заборавио је да то није НОРМАЛНО, вец је ПОРЕМЕЦАЈ! И јос казе да их висе треба!? Нека оде у Сарајево, тамо их је пуно...ко сибица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЛЕСНИЦИ

27.05.2016 06:42

П.С. Нисам мислио на СзП. ;-)

Name

НС

27.05.2016 07:15

Овај Пајтиц је болестан,та фаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

28.05.2016 08:17

Ови припадници ЛГБТ популације су природна грешка. Њихов проблем је што хоће да друге убједе да је то нормално. Наравно и себе. Чему онда те силне параде болести и блуда. За овог Пајкића се на први поглед види да је педер.

ОДГОВОРИТЕ