Штрајк због искључења сина из школе

Мара Вуковић из Брчког штрајкује глађу испред Техничке школе у овом граду, јер је њен син због 47 неоправданих часова искључен, како она тврди, на незаконит начин. Наиме, разредни старјешина Борислав Субашић је, објашњава, одбио да прихвати љекарско оправдање тродневног одсуства.

Босна и Херцеговина 26.05.2016 | 20:29
Штрајк због искључења сина из школе

„Три дана је био болестан, а оправдање је закаснило – како је рекао Субашић. Разлог кашњења је, покушавала сам да објасним и понудила доказе за то, јер мој син није имао уредну здравствену књижицу, па сам морала да мијењам тај документ. Ипак, није то уважио рекавши ми да је он пред искључењем“, објаснила је Вуковићева.

Занинљиво је да разредни Субашић није о проблему извијестио породицу, али је у фејсбук преписци с учеником, у шта смо се увјерили кроз копије тог дијалога, поручио да му је оправдање фалсификат. Покушаји породице да се искључење не догоди, нису наишли на разумијевање у школи.

„Мој син као и остали бјежи с часова. Казала сам разредном да не тражим оправдање за то, већ за оно што је љекар потписао, али је био дрзак и није хтио ни да разговара. И директорка је поступила на исти начин, па смо се обратили инспекцији. Инспекторка је записнички контатовала пропуст у одлучивању, а по том налазу и нашој жалби Одјељење за образовање је наложило обнову дисциплинског поступка. Епилог је коначна одлука Школског одбора – искључење“, говори Мара Вуковић и додаје да породица неће одустати од борбе за право и правду, а против самовоље и безакоња у брчанском образовању.

У школи нисмо успјели да добијемо саговорнике, а шеф Одјељења за образовање у Влади Брчко дистрикта Бошко Стојаковић каже да би,
да му Закон то омогућава, тражио рјешење да се ученику омогући наставак школовања. „Родитељима преостаје могућност да поведу управни спор, јер је Закон јасан - дисциплинске одлуке су у надлежности органа школе“, објаснио је.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Брле

26.05.2016 18:54

Судеци по броју неоправданих, ја сумњам да је имао родитеље. Ста је било са 44 неоправдана, то не би прави родитељи дозволили и треба га истјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србоје

26.05.2016 19:07

Сине, шта ће ти школа, пусти то. Или почни пјевати или гањај да одеш на запад. Овдје ти сто техничиких школа неће помоћи јер си рођен као технолошки вишак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

26.05.2016 19:31

Ма било нас је и са мнооого висе неоправданих :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

26.05.2016 20:19

Боље бити лопов него уценик

Name

роб

26.05.2016 20:23

Боље да укрси мотку него сто страјкује гладју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кризе

27.05.2016 19:27

Ово је срамота. Фацебоок није мјесто за наставника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

09.06.2016 13:16

Вас господјо требало би да је срамота, умјесто да васпитавате своје дијете Ви страјкујете гладју?! Какву поруку саљете и коме, за вас је мозда нормално да Вам дијете бијези из сколе а ви да то покривате, створили сте проблем не само себи вец друству у цијелини, оправдавате малољетницку деликвенцију, мислим да би Вас требало позвати на разговор са социјалним радником да се утврди како васпитавате дијете и ста му одобравате те да ли сте уопсте подобни за то!!! Срамота најкраце рецено!!!

ОДГОВОРИТЕ