''Турнир пријатељства'': Звезда не прашта - разбијени Загрепчани! Ријека прије ОФК-а у 1/2-финале!

Млади фудбалери Црвене звезде довршили су "терор" у Групи А и с максималних девет бодова, што никоме поред њих није успело на турниру, пласирали се у полуфинале трећег Турнира пријатељства у Бијељини. "Романтичаре" би гол одвео у борбу за прво место, али је одбрана хрватског тима одолела.

Фудбал 26.05.2016 | 18:00
''Турнир пријатељства'': Звезда не прашта - разбијени Загрепчани! Ријека прије ОФК-а у 1/2-финале!

Браниоци титуле суботу и 60 минута борбе за велико финале чекају са скором 3-0-0 и гол-разликом 17:0.

Додуше, данас су били нешто попустљивији према противнику, па су вршњаке из НК Загреб победили свега 3:0 (1:0). Свега, јер су у прва два кола момци које предводи Никола Пуача прегазили сарајевски Жељезничар 8:0, а подгоричку Будућност 6:0.

Загреб је начео Гаврић поготком с пенала у 26. минуту, после чега је Костић, стрелац два гола са беле тачке у прва два меча, овог пута главом повосио на 2:0 у 43. минуту.

Само три минута касније виђен је најлепши моменат на мечу, када је Шикарић на леп начин стигао до трећег гола на турниру за коначних 3:0.

Момци из престонице Хрватске од 26. минута и досуђеног пенала у корист црвено-белих играли су са десеторицом, јер је Шиканић искључен.

Црвено-бели, који су прошле године победили Војводину у финалу резултатом 1:0, сада ће чекати исход последње утакмице прве фазе такмичења, у Групи Ц, између загребачког Динама и новосадске Војводине. Ситуација у Групи Ц таква је да шансу за пролаз даље има и Олимпија, која је раније данас напунила мрежу Вележа (5:0) и закомпликовала ствари пред последњих 60 минута игре.

Укратко – уколико победи Војводина, она иде даље, ако победи Динамо, он ће у финале, а ако буде нерешено, има неколико варијанти – резултати 0:0 и 1:1 одвели би Олимпију у полуфинале, а 2:2, 3:3 и све преко тога, Војводину.

У другом полуфиналу састаће се Сарајево и Ријека, након што Паритзан и ОФК Београд нису успели да изборе прва места у групама Б и Д.

"Романтичаре" би гол одвео у борбу за прво место, али је одбрана хрватског тима одолела.

Нула-нула.

Један гол направио би разлику и одвео младе фудбалере ОФК Београда у полуфинале са прве позиције у Групи Д, и то право на Сарајево, али је одбрана Ријеке издржала – 0:0 у Етно селу Станишићи.

Био је ово други узастони реми момака које води Јово Аранитовић после убедљивих 8:1 у мечу са тузланском Слободом у 1. колу.

У међувремену, "романтичари" су ремизирали и са Сутјеском, такође без голова, тако да их је само победа над Ријеком водила у полуфинале са првог места у групи.

Ријека, са две победе и ремијем, иде на Сарајево, које је у Групи Б било боље од Партизана и освојило 1. место.

У Бијељини на трећем пореду Турниру пријатељства, који је и незванично првенство бивше Југославије, такмиче се момци стари 16 година и млађи, а прво издање припало је загребачком Динаму, који је 2014. у финалу победио ОФК Београд 3:1.

Полуфинале, субота:

Црвена звезда – Динамо/Војводина
Сарајево – Ријека

Финале је на програму у недељу.

Претходна финала:

2014: Динамо Загреб – ОФК Београд 3:1
2015: Црвена звезда – Војводина 1:0

Резултати:

Група А

1. коло: Црвена звезда – Будућност 6:0, Загреб – Жељезничар 1:1.
2. коло: Црвена звезда – Жељезничар 8:0, Загреб – Будућност 0:0.
3. коло: Црвена звезда – Загреб 3:0, Будућност – Жељезничар 2:1.

Табела: Црвена звезда 9, Будућност 4, Загреб 2, Жељезничар 1.

Група Б

1. коло: Осијек – Сарајево 1:1, Партизан – Вардар 3:1.
2. коко: Сарајево – Партизан 2:0, Осијек – Вардар 2:2.
3. коло: Партизан – Осијек 3:0, Сарајево – Вардар 1:0.

Табела: Сарајево 7, Партизан 6, Осијек 2, Вардар 1.

Група Ц

1. коло: Динамо – Олимпија 1:1, Војводина – Вележ 4:1.
2. коло: Динамо – Вележ 3:0, Олимпија – Војводина 2:2.
3. коло: Војводина – Динамо, Вележ – Олимпија 0:5.

Табела: Олимпија 5, Динамо 4, Војводина 4, Вележ 0.

Група Д

1. коло: ОФК Београд – Слобода Тузла 8:1, Ријека – Сутјеска 2:0.
2. коло: ОФК Београд – Сутјеска 0:0, Ријека – Слобода 2:0.
3. коло: ОФК Београд – Ријека 0:0, Сутјеска – Слобода 1:0.

Табела: Ријека 7, ОФК Београд 5, Сутјеска 4, Слобода 0.

Правила:

У полуфинале ће се пласирати победници група. Уколико две или више екипа имају исти број бодова, коначан пласман у групи одредиће се на основу резултата у међусобном дуелу, после чега на ред долази гол-разлика, па број датих голова. Ако и тада није могуће наћи бољег, учесник полуфинала биће одређен жребом. Црвени картон подразумева аутоматску утакмицу суспензије, док се жути картони не преносе у полуфинале осим у случају да један играч заради три жута картона на три меча у групи. Утакмица траје 60 минута. У полуфиналу и финалу у случају нерешеног исхода одмах се приступа извођењу пенала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар