РГ - Нервозни Новак уз осцилације до 3. кола! Надалова 200. грен-слем побједа!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ролан Гароса победом над Стивом Дарсисом са 7:5, 6:3, 6:4. Рафаел Надал забележио је јубиларну 200. победу на Грен слем турнирима и пласирао се у треће коло Ролан Гароса.

Тенис 26.05.2016 | 16:20
РГ - Нервозни Новак уз осцилације до 3. кола! Надалова 200. грен-слем побједа!

Ђоковић није блистао на стадиону ‘Сузан Ленглен’, али је одиграо колико му је било потребно да упише нови максимални тријумф, јубиларни 50. у Булоњској шуми.

Новак је био изузетно нервозан – често је гестикулирао после лоших удараца, коментарисао себи у браду и једном приликом ударио рекетом у мрежу.

Одлично је почео сусрет, већ на старту је направио брејк, али је испустио предност два гема касније, па се ушло у неизвесну завршницу. Дарсис је чак имао и шансу за брејк при резултату 4:4, пре него што је Србин добро одсервирао и новим брејком узео сет.

Много опуштеније ушао је у наставак, експресно добио други део игре и у трећем сету повео 2:0. Уследио је преокрет Белгијанца, али је период његове добре игра био краткотрајан. Ђоковић му је поново одузео сервис, а онда и рутински привео меч крају.

На крају, имао је 29 винера и чак 42 неизнуђене грешке, док је његов противник уписао 23 директна поена и две грешке више.

Први рекет света у трећој рунди играће са победником Аљажом Беденеом из Велике Британије, који је у пет сетова избацио Шпанца Пабла Карењо-Бусту.

Рафаел Надал забележио је јубиларну 200. победу на Грен слем турнирима и пласирао се у треће коло Ролан Гароса.

После Сема Грота коме је препустио свега три гема, Шпанац је савладао Факунда Багниса из Аргентина у сусрету који је трајао 103 минута – 6:3, 6:0, 6:3.

'Бик са Маљорке' је сада био нешто блажи, дозволивши противнику да се шест пута упише на семафор, док ће у наредној рунди играти са бољим из дуела између Николаса Мауа из Француске и Шпанца Марсела Гранољерс-Пујола.

Ако бисмо погледали само први гем, не би се могло претпоставити да ће се дуел Рафе и Факунда овако одбијати, пошто је 99. играч планете отворио сусрет брејком који је недуго затим и потврдио.

Међутим. пети рекет света убрзо је преузео потпуну контролу над мечом, изједначио већ на 2:2, да би још један брејк био довољан за предност у сетовима. У другом делу меча био је још суровији, освојивши други сет са нулом, да би затим у лаганом ритму привео меч крају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар