Русија рачуна на сарадњу са Србијом

Руски предсједник Владимир Путин и премијер Србије Александар Вучић састали су се данас у Москви, гдје су изразили очекивања да ће двије земље наставити да његују пријатељске односе и проширују сарадњу.

Србија 26.05.2016 | 15:30
Русија рачуна на сарадњу са Србијом

Русија сматра да ће у нову српску владу ући људи који ће допринети развоју односа двеју држава, изјавио је председник Русије Владимир Путин током састанка са премијером Србије Александром Вучићем.

Примајући премијера Србије, Путин му је честитао на победи на парламентарним изборима.

„Ваша странка је убедљиво победила. Поред тога, неопходан број места у парламенту добили су ваши савезници. Знам да ће се у блиској будућности формирати влада. Желео бих да изразим наду да ће, без обзира на будући састав Владе Србије, у њој достојно место заузети људи који ће обратити озбиљну пажњу на развој наших међудржавних односа“, изјавио је Путин.

„Наставићемо рад на јачању међудржавних веза, на успостављању односа у области политичке сарадње, економије, на међународној арени. Драго нам је због ваше победе. И честитам вам“, рекао је Путин Вучићу.

Премијер Србије обећао је да ће урадити све што зависи од министара Србије за развој односа са Русијом. „Нама веома много значе односи са Руском Федерацијом. Посебно ценимо и ваш лични допринос за развој односа између наших земаља, за јачање односа у свим областима“, изјавио је Вучић.

Он је додао да ће нова влада у Србији бити формирана до средине јуна. „Нама је част и дужност да учинимо све како би се односи са Руском Федерацијом формирали у свим правцима, у економији и политици“, додао је Вучић.

(Спутњик)

(Фото:  Спутник/ Алексей Дружинин)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

модричанин

26.05.2016 15:54

Јел за овим столом Путин дочеко највећег браниоца српства и кончиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луди Милојко

27.05.2016 20:06

Прво ста ми је просло кроз главу је исто питање.Али како се ја сјецам није исти сто додили је сједио у ходнику или подруму ...

Name

зумба

26.05.2016 16:39

Русија до сада није донирала ни један еуро у Србију,док је ЕУ донирала милијарде.Русија не мозе помоци Србији нигдје гдје нема права вета,нико је висе не цијени.

ОДГОВОРИТЕ