Тужан растанак! Живковић о Партизану: Патим, једва чекам крај!

Талентовани нападач Андрија Живковић за „Блиц“ прича о крају љубави с црно-белима, преласку у Бенфику и позиву у А репрезентацију.

Фудбал 27.05.2016 | 09:20
Тужан растанак! Живковић о Партизану: Патим, једва чекам крај!

Андрија Живковић броји последње дане као члан Партизана. Уговор му истиче у јуну, а последњих шест месеци био је у немилости управе јер није хтео да продужи уговор с црно-белима.

 
Недостатак такмичарских мечева није му успорио каријеру, добио је позив новог селектора Славољуба Муслина, а Португалија бруји - Жиле је нови члан Бенфике! Он одговара: Не знам ништа о томе!

- Ни мене ни мог менаџера нико није звао из Лисабона. Нисам се чуо ни с Љубомиром Фејсом, који игра у Бенфики. Да нешто зна, вероватно би ми рекао. О другим понудама причаћу кад дође време, још не знам где ћу наставити каријеру - каже Живковић за „Блиц“.

Тешко му је пало то што су га одстранили из тима, сматра да стажом и играма у Партизану то није заслужио.

- Јесте да имам 19 година, али мислим да сам играма и односом према дресу оставио траг у вољеном клубу. Биће ми тешко без Партизана и „гробара“, међутим, тешим се тиме да све лепо има крај. Нико није незаменљив, па ни ја, Партизан има неколико талентованих фудбалера који могу да заузму позицију на којој сам ја играо.

На крају, пожелео је клубу све најбоље.

- Криво ми је што смо пропустили шансу да презимимо у Европи. Срећом, лоше партије у сезони екипа је исправила освајањем Купа. Црно-белима желим да врате титулу и изборе Лигу Европе.

Муслинов позив много ми значи

- Много ми значи позив у А репрезентацију. Даћу све од себе да оправдам поверење. Моје је да се наметнем селектору. Потребне су ми утакмице у континуитету да бих се изборио за дрес. Велика част је што сам у друштву најбољих. Очекујем да Србија 2018. игра на Мондијалу, са мном или без мене.

О ЖИВКОВИЋУ

Милован Рајевац

Заслужио да игра за Србију

- Мада је имао велику паузу, сигурно је да је заслужио позив у репрезентацију. Срећа је да није паузирао због повреде, него из неких других околности. Ако се то може назвати срећом. Био је један од најбољих играча на Светском првенству на Новом Зеланду и очекује да ту репутацију оправда и у будућем клубу и у репрезентацији - каже Рајевац.

Милован Ђорић:

Мучно, клуб мора да плати 2,5 милиона евра

- Радио сам шест година с њим у омладинским школама и неспорни су његови квалитети. Показао је и оверио таленат. Мучна је ситуација која се догађа. Морао је да буде мало толерантнији, ипак је клуб у њега уложио. Он ће свој новац добити, али клуб улази у дуг од 2,5 милиона евра - истакао је Ђорић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар