Меша: Да покажемо Шпанцима, да знамо да играмо фудбал!

“Змајеви” се данас у Сент Галену окупљају пред пријатељски дуел са Шпанцима. “Шпанцима показати да знамо играти фудбал”, каже селектор Мехмед Баждаревић.

Фудбал 26.05.2016 | 16:00
Меша: Да покажемо Шпанцима, да знамо да играмо фудбал!

Фудбалски репрезентативци Босне и Херцеговине данас ће се окупити у Сент Галену уочи пријатељске утакмице са Шпанијом, коју ће у овом швајцарском граду одиграти у недјељу, 29. маја.

Стручни штаб предвођен селектором Мехмедом Баждаревићем, као и неколико играча од синоћ су већ на окупу у Швајцарској, а током дана тим би требао бити комплетиран.

"Против Шпанаца желимо показати да знамо играти фудбал и да можемо парирати свакој селекцији на свијету. Играћемо без три повријеђена играча, Сенада Лулића, Ведада Ибишевића и Ермина Бичакчића, али то нам не може бити алиби. Дакле, желимо одиграти добро, али и остварити добар резултат. Без квалитетне игре ништа нам не би значио евентуални реми",истакао је Баждаревић.

"Проблем пред утакмицу са актуелним прваком Европе биће нам што нећемо имати много времена да на тренинзима урадимо неке ствари. Крај је сезоне и термин утакмице је незгодан и бићемо на кратком окупљању. Но, меч са Шпанијом нам је генерална проба за старт квалификација за Свјетско првенство и септембарски сусрет са Естонијом, те због тога морамо дати максимум и оставити добар утисак".

За сусрет са Шпанцима Баждаревић ће рачунати на сљедеће играче: Асмир Беговић, Ибрахим Шехић, Кенан Пирић, Горан Карачић,Емир Спахић, Ервин Зукановић, Огњен Врањеш, Сеад Колашинац, Един Цоцалић, Тони Шуњић, Самир Мемишевић, Мухамед Бешић, Миралем Пјанић, Марио Вранчић, Сањин Прцић, Тино Свен Сушић, Анел Хаџић, Срђан Граховац, Харис Медуњанин, Харис Дуљевић, Един Вишћа, Изет Хајровић, Един Џеко, Риад Бајић и Армин Хоџић.

Дан након утакмице са Шпанцима, 30. маја, репрезентација БиХ путоваће у Јапан, гдје ће од 3. до 7. јуна играти на Кирин купу са Данском, Бугарском и домаћом селекцијом предвођеном селектором, бх. стручњаком Вахидом Халилхоџићем.

"Седморица играча ће се прикључити екипи након утакмице са Шпанцима. У Јапану ћемо их све пробати и тамо ћемо видјети хоћемо ли моћи проширити базу репрезентативаца за квалификације за СП. Вјерујем да ће многи искористити прилику и да ћемо имати користи од далеког гостовања", казао је Баждаревић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар