Барселона наставља да исплаћује Арсеналов "Емирејтс"! Како то?! Ево, овако...

Овермарс, Пети, Ван Бронкхорст, Хлеб, Анри, Фабрегас, Сонг, Вермален и сада Бељерин. Око 40 одсто трошкова изградње "Емирејтса" финансирала је само Барселона...

Фудбал 31.05.2016 | 11:20
Барселона наставља да исплаћује Арсеналов "Емирејтс"! Како то?! Ево, овако...

Рачунајући само од 2000. године и почетка егзодуса великих фудбалских звезда из Арсенала у Барселону, Каталонци су на рачун енглеског клуба уплатили 128 милиона фунти, односно 167 милиона евра.

А, управо се спремају да поново обију касу како би покрили десну страну упражњену одласком дугогодишњег војника "Блаугране", Данија Алвеша, у Јувентус.

Дуго већ Барселона "мерка" своје дете, које је послала на школовање у Фудбалску академију Арсен Венгер, а ради се о најбржем фудбалеру на свету, Ектору Бељерину, чија се цена процењује на око 20 милиона фунти, можда и више од тога.

Уколико до овог трансфера дође, а искуство нас учи да Барселона без проблема добије све што јој се допадне у излогу бутика "Емирејтс", Арсенал ће за 16 година пословања са каталонским гигантом зарадити скоро 150 милиона фунти, односно нешто мање од 200 милиона евра.

Подсећамо, у јеку ове сарадње са Барселоном, Арсенал је градио модерни "Емирејтс" који је коштао клуб 390 милиона фунти, односно 510 милиона евра, а око 40 одсто трошкова градње нове тврђаве, која увелико доноси енормне приходе "тобџијама", исплаћено је само од Барсиног новца!

Алвес би требало да активира клаузулу у уговору, а сам је наговестио да би у предстојећем прелазном року могао да оде после осам година проведених у Барселони. Његов наредни клуб требало би да буде Јувентус, мада су се у међувремену већ појавиле информације о томе да су и Алвеш, и његов саиграч Хавијер Маскерано, договорили услове сарадње са клубом из Торина и да је то готова ствар.

Бељерин је прва опција за новог десног бека, а са њим је пре месец дана разговарао и технички директор Барселоне Роберт Фернандес. Овај 21-годишњи млади репрезентативац Шпаније је већ био у млађим категоријама Барселоне, одакле је прешао у Арсенал са само 16 година.

У случају одласка Алвеса, Барселона би од играча на десном беку имала Алеиша Видала и Дагласа. Поред доласка Бељерина, помињу се још Жоао Кансело из Валенсије и Маријано из Севиље.

Вратимо се односима Барселоне и Арсенала. Ево, за сада, свих трансфера из енглеског у шпански клуб, у ери Арсена Венгера. Цене су у милионима фунти.

1. Марк Овермарс 25
2. Емануел Пети 7
3. Ђовани ван Бронкхорст 2
4. Александар Хлеб 13,6
5. Тијери Анри 19,2
6. Сеск Фабрегас 31
7. Алекс Сонг 15
8. Томас Вермален 15
9. Ектор Бељерин (?) 20

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар