РГ - Нови трилер и преокрет! Мари играо 10 сетова у 3 дана!

Други тенисер света Енди Мари пласирао се у треће коло, пошто је и у другом мечу на Ролан Гаросу морао да игра пет сетова.

Тенис 25.05.2016 | 18:20
РГ - Нови трилер и преокрет! Мари играо 10 сетова у 3 дана!

Мари је против анонимног Француза Матијаса Бурга славио после преокрета са 6:2, 2:6, 4:6, 6:2, 6:3, после скоро 3 сата и 40 минута.

Британац је дан раније морао да надокнађује 0-2 против Радека Штепанека, а сада је био још ближи поразу јер је Бург у неким тренуцима играо нестварно.

Ипак, преживео је и успео да обезбеди меч са Ивом Карловићем, који је у мечу дана елиминисао Џордана Томпсона.

22-годишњи француски играч добио је ’вајлд карту’ за други Грен слем сезоне чиме је добио прилику да одигра први меч на АТП туру. До сада је наступао само на челенџерима и фјучерсима, као и у квалификацијама за турнире, али није имао среће.

У првом колу елиминисао је Ђордија Сампер-Монтану максималним резултатом, а после изгубљеног првог сета у дуелу са Британцем, чинило се да је његовој бајци крај. Енди је играо одлично од самог почетка, диктирао ритам поена и у четвртом гему направио брејк за 3:1.

Није дозвољавао ривалу никакве шансе да га угрози и у финишу му још једном одузео сервис за освајање првог сета – 6:2.

Међутим, у том тренутку као је дух Новака Ђоковића ушао у тренутно 164. играча на АТП листи. Фантастично је реаговао када је Енди повео са 2:0 у другом сету, везао шест гемова и изједначио на 1-1. Није превише форсирао, ударци му нису толико разорни, али их је фантастично пласирао и сваким следећим додатно отварао терен.

С друге стране, шампион из Рима се унервозио и почео више да греши, Бург је почео све више да га изазива дроп шотовима. Продужио је серију брејком на старту трећег сета и успео да га сачува до краја за 2-1. Погодио је неколико невероватних скраћених лоптица, да би винером из бекхенда освојио и други сет.

Имао је неколико шанси да можда оствари и одлучујућу предност – пропустио је три шансе да направи брејк већ у првом гему и то га је коштало. Британски играч искористио је своју прву у четвртом гему, потом и у осмом и још једном изборио одлучујући сет. Очекивано, брзо је отишао на 5:1, ривал је вратио један брејк, али је Мари успео да заврши посао после скоро 3 сата и 40 минута.

 

Коментари / 0

Оставите коментар