РГ: Лајовић се предао Троицком пред почетак 4. сета!

Виктор Троицки изашао је као победник из српског дербија на Ролан Гаросу, пошто му је Душан Лајовић предао меч после трећег сета.

Тенис 25.05.2016 | 17:40
РГ: Лајовић се предао Троицком пред почетак 4. сета!

Лајовић је добио први сет у тај брејку, Виктор је преокренуо, али је слабије рангираног српског играча повреда омела да настави - 6:7 (4), 6:3, 6:0.

Душан је много боље отворио меч – направио је брејк, спречио Троицког да се врати и имао предност све до финиша првог дела игре.

Виктор је успео да неутралише брејк мањка, али је Дуци био бољи у тај брејку.

Тада је најављена велика борба јер је Троицки кренуо агресивно од почетка другог сета. У другом гему је пропустио, али у четвртом није и одузео је сервис великом пријатељу. Сачувао је брејк до краја сета, а онда и искористио лоше физичко стање Лајовића и са ’нулом’ добио и трећи.

Слабије рангирани српски играч повредио је мишић ноге и био приморан да се повуче пре почетка четвртог сета.

Тренутно 24. играч на АТП листи, у трећем колу РГ ће играти са бољим из дуела у којем се 16. носилац Жил Симон састаје са Аргентинцем Гвидом Пељом.

Ток меча:

Лајовић је освојио први гем иако је Троицки агресивном игром имао брејк пансу, али му земљак није остао дужан на његов сервис такође га угрозивши, али такође безуспешно.

Троицки је и у следећем гему био опасан по ривала, али је Лајовић успео да избегне драму, да би већ у следећем искористио неколико грешека земљака те од две брејк шансе искористио другу за предност 3:1.

Сигурним сервисом Лајовић капитализује брејк за 4:1, Троицки поправља свој сервис и смањује, а онда напада земљака и стиже до нове брејк шансе коју овај пут користи те смањује на 4:3.

Троицки је пропушта стечену шансу те доминатним гемом стиже до изједначења, Лајовић пада што Виктор користи и новом брејком преокреће резултат на 5:4.

Двадесетчетврти тенисер света не користи моментум, једва спасава три брејк лопте, потом пропушта сет шансу, па га Лајовић кажњава брејком за 5:5, те гемом без изгубљеног поена стиже до новог вођства.

Серија брејкова настављена је у тај-брејку, Лајовић је сјајно кренуо и са два мини-брејка повео 3:0, Троицки враћа један, али његов ривал не посустаје сигурно сервира, те новим мини-брејком добија први сет са 7:6 (7-4).

Неизвесна борба настављена је у другом сету, Лајовић је спасао брејк лопту у другом гему, али није успео да одолим притиску Троицког и у четвртом, па је Виктор повео 4:1.

У наредна два гема оба тенисера су била сигурна на свом сервису, Лајовић за нијансу више од Троицког, који је стигао на гем од изједначења у сетовима (5:2).

Није се много "торишио" на следећем сервису Лајовића, чекао је свој ред и сигурном игром изједначио у сетовима са 6:3.

Троицки користи овај тренутак контроле меча и трећи сет отвара брејком, који одмах капитализује сигурним сервисом (2:0).

Лајовић не успева да узврати земљаку, тешко осваја поене и на свој сервис, што искуснији Троицки максимално користи за нови брејк који одмах претвара у 4:0.

То је ривала натерало на рану предају сета, Троицки прави нови брејк, а онда практично без борбе стигао до 6:0 за преокрет у сетовима..

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар