Србији испоручен вођа "ИД" родом из Тутина

Тефик Мујовић /36/, родом из Тутина, кога су српске обавјештајне службе означиле као особу од које "пријети највећа опасност ширења `Исламске државе` у Србији и могућих терористичких напада", испоручен је из Турске српским властима.

Србија 25.05.2016 | 09:50
Србији испоручен вођа "ИД" родом из Тутина

Против њега је била расписана међународна Интерполова потјерница на основу које је и ухапшен.

Лист наводи да је против Мујовића у септембру 2014. године Тужилаштво Србије за организовани криминал подигло оптужницу на основу које је у марту прошле године пред Специјалним судом почео главни претрес у његовом одсуству.

Он је ухапшен на граници са Сиријом, а Србији је изручен крајем априла.

Према подацима безбједносних служби, Мујовић је био ангажован на ширењу радикалног ислама у свим земљама у региону. Вехабијске идеје, како се наводи, прихватио је у Јемену, гдје је завршио теолошки факултет. Наводно, борбено име ми је Ебу Талха Јеменац, а користио је и документа на име Али Селим ел Мази, са којима је и ухапшен.

"Вечерње новости" наводе да је Мујовић посредством друштвене мреже "Фејсбук" пропагирао тероризам и позивао на самоубилачке акције у Србији и Европи.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хм

25.05.2016 08:52

Испоручење Србији је за Мујовића најбоља варијанта. Најмању казну ће управо ту добити. У Сириији би га одмах стрељали, у Турској би добио 40 година а у Србији ће добити 5 година. Додуше најбоље би прошао да је држављанин БиХ, нагодио би се с тужилаштвом, да буде у кућном притвору, док се не уочи да се рехабилитовао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ракун

25.05.2016 11:09

Фино рецено

Name

вирус

25.05.2016 13:14

Бас тако