Видео - Новакових 200 седмица владавине: На путу ка бесмртности!

Новак Ђоковић доминира практично већ пет година светским тенисом, а у понедељак је започео 200. недељу на челу АТП листе.

Тенис 25.05.2016 | 19:45
Видео - Новакових 200 седмица владавине: На путу ка бесмртности!

Српски тенисер постао је тако тек пети играч са 200 и више недеља на врху у историји, а сада су испред њега Џими Конорс (268), Иван Лендл (270), Пит Сампрас (286) и Роџер Федерер (302).

Иако је до пре само неколико година деловало нереално да неко достигне Федереров рекорд, сада многи верују да момак са Бањице може да скине Швајцарца са трона.

Виктор Троицки каже да је Новак одувек веровао да може да постане највећи.

„Испричаћу вам једну причу. Док смо били деца, његов отац је био први који је говорио док смо имали 12 или 13 година да ће Новак бити највећи свих времена, да ће освојити све и имати највише Грен слемова. Људи су се питали како можеш то да говориш? Па, он има тек 12 година. Али, Новак је одувек веровао и сада видимо да се то дешава. То што он ради је невероватно и искрено верујем да ће бити најбољи свих времена. Он је на другом нивоу, игра невероватно, ја му се заиста дивим и честитам му на свему што је урадио. Мислим да ће бити први још 200 недеља“, каже Троицки.

Јанко Типсаревић такође познаје Новака од детињства и њега уопште не изненађују резултати првог играча света.

„Можда ће деловати уображено, али мене уоште то не изненађује. У почетку можда јесте, али ја њега познајем веома, веома, веома дуго. Труд који је он уложио да би био у позицији у којој је сада је невероватан. Количина концентрације коју он и сви људи око њега улажу у то да буде најбољи на свету је дефинитивно оправдана резултатима које прави. Ја му желим још 400 недеља.“

У посебном видео клипу који је АТП направио поводом Ноавкових 200 недеља о српском играчу говорили су и Мари, Надал, Федерер, Виландер и Сампрас.

„Он је борац. Гледам га стално, некада делује уморно, али има додатну брзину. Забавно је гледати га, страствен је, он је све што волим у спорту“, рекао је Сампрас.

Нама остаје да пожелимо Новаку још барем 103 недеље на челу АТП листе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар