Клоп наставља да пазари у Њемачкој!

После Матипа из Шалкеа, екипу Ливерпула појачаће голман Мајнца.

Фудбал 28.05.2016 | 20:40
Клоп наставља да пазари у Њемачкој!

Многи тренери запослени у иностраним клубовима из разноразних разлога воле да ангажују играче из својих земаља, а Јирген Клоп је очигледно један од таквих.

Поред Марка Грујића, менаџер Ливерпула за идућу сезону је обезбедио потпис дефанзивца Шалкеа Џоела Матипа, Немца камерунског порекла, а на лекарске прегледе у понедељак је допутовао и голман Мајнца Лорис Каријус.

Двадесетдвогодишњи чувар мреже коштаће 4,7 милиона фунти и бориће се за место са Симоном Мињолеом, кога Румун Адам Богдан није успео озбиљно да угрози у тек завршеној сезони.

С обзиром на то да је пуних седам година тренирао Мајнц, Клоп је сигурно прикупио све потребне информације о Каријусу и од њега очекује да буде истинско појачање.

Мињоле је већ сада сигуран да ће у првих неколико кола наредног циклуса Премијер лиге задржати статус првотимца, с обзиром на то да ће Каријус бити на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру са репрезентацијом Немачке.

Занимљиво је да је Каријус у млађим категоријама бранио за Штутгарт и - Манчестер сити. Лета 2011. позајмљен је Мајнцу, а од јануара 2012. је 100 одсто био члан тог клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар