НБА, финале Истока: Неуморни Репторси – Лаури и Дерозан за 2:2!

Торонто Репторси изједначили су у у финалу источне конференције на 2:2, пошто су и у другом сусрета пред својим навијачима победили Кливленд Кавалирсе – 105:99.

Кошарка 24.05.2016 | 16:20
НБА, финале Истока: Неуморни Репторси – Лаури и Дерозан за 2:2!

Домаћине је до тријумфа предводио дуо Кајл Лаури-Демар Дерозан – убацивши комбиновано 67 поена.

Репторси су поново одиграли сјајно у првих 24 минута у 'Аир Цанада Центру', на велики одмор отишли су са 20 поена предности, али су гости успели да се врате и учине финиш изузетно узбудљивим.

Међутим, Кавси су већ почетком последње деонице пришли на свега поен заостатка, али су потом Лаури и Дерозан убацили 17 поена, од преосталих 20 свог тима, за потврду победе којом су се потпуно вратили у борбу за финале.

Наредни дуел игра се у Охају у ноћи између среде и четвртка, серија ће се до краја играти у формату 1-1-1, а у велико финале ће тим који први стигне до четири победе.

"Људи су већ рачунали да смо испали, а ми волимо такве изазове", рекао је Дерозан, а на његову изјаву надовезао се Лаури, "Морамо да наставимо, морамо да узвратимо сваки пут када нам задају ударац. Ако то учине три пута, ми морамо четврти".

Лаури је поред 35 поена (10/13 за два, 4/7 за три) забележио и по пет скокова и асистенција, као и три украдене лопте, док је Дерозан уз три поена мање (14/22 за два, 0/1 за три) додао и по три ухваћене лопте и успешна додавања.

Двоцифрен код победника био је још Демаре Керол са 11 поена, Патрик Петерсон додао је девет, Кори Џозеф осам, док је Бизмарк Бијомбо уписао 14 скокова и пет поена.

"Сада се враћамо кући, где ћемо одиграти доста боље – сигуран сам. Одиграли смо још једно очајно прво полувреме, па серија у самом финишу није била довољна", кратак је био Леброн Џејмс.

Управо је 'Краљ' био најефикаснији у тиму Тајрона Луа са 29 поена (10/13 за два, 1/3 за три), девет скоква и шест асистенција, али је праву подршку имао само у Кајрију Ирвингу – који се зауставио на 26 поена (8/14 за два, 3/8 за три), додавши томе и шест асистенција, односно три ухваћене лопте.

Подбацио је Кевин Лав са веома лошим процентима шута, убацивши само десет поена (2/7 за два, 2/7 за три), уз седам скокова. Очајне проценте имао је и Џеј Ар Смит са девет поена (3/12 из игре), док је Ричард Џеферсон убацио један мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар