Врбас однио осам живота

Ријека Врбас узела је још једну, осму, жртву у посљедња три мјесеца. Тијело Ранка Кевића Зрнића (63), који је нестао 6. марта, избацила је плаховита ријека на обалу у улици Браће Пиштељића у бањалучком насељу Кумсале.

Република Српска 24.05.2016 | 11:12
Врбас однио осам живота

Прије њега у зеленој крајишкој љепотици, како популарно зову Врбас, скончало је шест лица, чије су утапања посљедице саобраћајних несрећа, а једно лице је извршило самоубиство скочивши у хладне таласе набујале ријеке. За свима њима су трагали полицајци, рониоци и мјештани, а Врбас је већину њих крио у својим вировима и послије избацивао на површину.

Како је јуче саопштено из Центра јавне безбједности Бањалука, тако је било и у петак касно послијеподне, када им је пријављено да на површини ријеке плута леш.

- На лице мјеста изашли су полицијски службеници, мртвозорник и припадници Ватрогасне јединице Бањалука, који су извадили леш из воде. Прегледом леша мртвозорник је утврдио да нема елемената кривичног дјела. Тијело је након тога превезено на Ново гробље, гдје је обављено препознавање те утврђено да се ради о лицу Р. К. З., чији је нестанак пријављен 6. марта ове године - казали су у бањалучкој полицији. Додали су да је након увиђаја полиција о овом случају обавијестила Окружно тужилаштво Бањалука.

Према ранијим информацијама, Кевић Зрнић је 5. марта отишао од своје куће и од тада му се губи сваки траг. Наводно је посљедњи пут виђен у друштву у једној кафани у близини Ребровачког моста.

Према непотврђеним информацијама, Кевић Зрнић је у једном тренутку изашао из кафане и наводно отишао до обале Врбаса из физиолошких потреба. Оклизнуо се и упао у воду, од када му се изгубио сваки траг. Његов нестанак пријавио је син дан касније, након чега је почела опсежна потрага.

Полиција, рониоци, породица и многи Бањалучани претраживали су ријеку и њене обале, али, нажалост, тих дана несрећни човјек није био пронађен. Набујали Врбас његово тијело избацио је након два и по мјесеца неколико километара ниже од мјеста гдје је нестао. Кевић Зрнић је сахрањен у недјељу на локалном гробљу у родној Пискавици код Бањалуке.

Ово није први случај у посљедња три мјесеца да је набујали Врбас на површину избацио људско тијело. Почетком овог мјесеца у мјесту Косијерово код Лакташа вода је на површину избацила тијело Милана Бобара (64) из Бронзаног Мајдана. Његов нестанак пријављен је 19. априла, када је отишао од куће и није се враћао. Наводно је тих дана виђан у близини Жељезничке станице у Бањалуци, међутим недуго послије тога Врбас је избацио његово тијело.

У посљедњих неколико мјесеци због саобраћајних несрећа у Врбасу је изгубљено шест живота. Међу настрадалима су Драженко Вишекруна из Лакташа, Слободан Славнић из Котор Вароша, супружници Мирјана и Момир Радукић, Младен Инђић и Милица Кукић. Они су као возачи или сувозачи у аутомобилима слетјели у Врбас, гдје су и окончали своје животе.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хм

24.05.2016 09:22

Не кужим шта је ту Врбас крив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО

24.05.2016 17:00

НИЈЕ ВРБАС КРИВ НЕГО ВЛАСТ НАРОД ЈАДНИ ГЛАДАН ПА МОРАЈУ ИЗВРСАВАТИ САМОУБИСТВА ДАЛИ СТЕ ЦУЛИ ДА ЈЕ НЕКО ОД ФАМЕЛИЈЕ ИЗ ВЛАДЕ ИЗВРСИО САМОУБИСТВО КАД ОНИ БАЦАЈУ У КОНТЕНЕРЕ А СИРОТИЊА СЕ УБИЈА СРАМ ИХ БИЛО

ОДГОВОРИТЕ