Ким Џонг-уном одбио састанак са Трампом?!

Предлог америчког републиканског председничког кандидата Доналда Трампа за сусрет са севернокорејским лидером Ким Џонг-уном је "врста пропаганде или реклама" у изборној трци, изјавио је амбасадор Северне Кореје у Уједињеним нацијама Со Се-Пјонг.

Свијет 24.05.2016 | 09:30
Ким Џонг-уном одбио састанак са Трампом?!

Трамп је у опширном интервјуу за Ројтерс прошле недеље изјавио да је спреман да се састане са Кимом, у покушају да заустави нуклеарни програм Пјонгјанга, што би представљало значајно померање у америчкој политици према Северној Кореји.

- Одлука о састанку је на мом врховном вођи, али мислим да је Трампова идеја бесмислица- рекао је Со за Ројтерс у Женеви, по повратку из Пјонгјанга.

- Трампова изјава је у функцији председничких избора и то је све. Врста пропаганде или реклама. То је бескорисно, само гест за председничке изборе- додао је корејски амбасадор.

Доналд Трамп је 17. маја изјавио да је вољан да разговара са Ким Џонг-уном како би покушао да заустави нуклеарни програм Пјонгјанга. Трамп у интервјуу није желео да открије детаље планова везаних за Северну Кореју.

- Причао бих са њим, не бих имао никакав проблем да са њим причам", рекао је Трамп о Киму и додао да би "у исто време, доста притиснуо Кину зато што, по Трамповом мишљењу, САД економски имају "огромну моћ над Кином".

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

врс рви

24.05.2016 08:13

Трампе, Трампе. Би ти разговарао али то је једнострана жеља. САД има "велику економску моћ" над Кином?! Наравно када им не враћате силни дуг који имате. Заплијениће вам пола државе због тога. Стварно нисам знао да су ове бивше силеџије оволико пролупале. Какве само изјаве дају заједно са својим полтронима зрели су за лудницу.

ОДГОВОРИТЕ