Форже: Новак, Надал и Мари - никад нису били ближе!

Директор Ролан Гароса Ги Форже каже за Б92 да бира Новака Ђоковића као шампиона турнира, али да Надал и Мари не заостају много.

Тенис 01.06.2016 | 09:40
Форже: Новак, Надал и Мари - никад нису били ближе!

Такође, говорили смо и о одсуству Роџера Федерера, изазовима са којима се суочава директор једног од четири највећа турнира, као и о томе зашто у Паризу не постоји кров ни на једном стадиону.

После 65 узастопних учешћа, Федерер ће пропустити Грен слем турнир, а ту несрећу имао је Ролан Гарос.

“Мало сам тужан јер волим Роџера, као и сви навијачи – јединствен је тенисер, елегантан. Често говоримо о физичком аспекту игре и о томе шта шљака захтева, па је увек лепо видети неког ко толико добро игра друкчијим стилом“, почео је Форже причу за Б92.

Некада четврти тенисер света истиче да ће борба за трофеј бити веома неизвесна.

“Мислим да су врло близу и да у прошлости никада није била тако мала разлика између фаворита. Прошле године Новак је био апсолутни фаворит, али онда је Вавринка одиграо меч живота у финалу. Ове сезоне Новак игра добро, мада не као прошле сезоне, а са друге стране и Надал и Мари играју боље. Свешће се на ментални аспект, то ће одлучити – када се коначно састану, сви ћемо бити одушевљени и наново ћемо се зачудити колико су то сјајни тенисери“, каже Форже и додаје:

“Морам да типујем на Новака – толико је константан, веома вредно ради и рекло би се да заслужује напокон овај трофеј. Јак и физички и ментално, комплетан је тенисер и он би био мој први избор“.

Форжеу је ово прва година као директору Ролан Гароса и још се привикава на ту улогу.

“Много је изазова – Грен слем турнир мора да буде савршен са сваког аспекта и зато имамо више од 350 запослених који целе године раде како би ове две недеље биле савршене. Наравно, увек се примете детаљи које морамо да побољшамо. Све је важно, тренутно нам је наравно приоритет безбедност, али желимо да сви буду срећни – навијачи, играчи и новинари“.

После вишегодишњих преговора са државом (спорне су стаклене баште које су новим пројектом сачуване), Ролан Гаросу је дозвољено проширење, па ће од 2020. године кров добити “Филип Шатрије“ и реновирани Терен број један.

“Не питајте мене, мислим да је то требало раније да се уради, али 2020. године имаћемо кров. Много смо рада уложили у целом комплексу и све ће бити готово за четири године“, закључио је Форже за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар