Градишка: Полицајци спасили човјека из Саве

Полицајци Касим Бегановић и Миливоје Чупић из Градишке, уз помоћ случајног пролазника Славка Мекињића, спасили су јуче Драгутина Н. (48) који је покушао да се убије скоком у набујалу ријеку Саву у Градишци.

Република Српска 23.05.2016 | 15:30
Градишка: Полицајци спасили човјека из Саве

Драгутин Н. је са обале ријеке недалеко од Савског моста у Градишци скочио у воду, што је примијетио Мекињић и одмах позвао полицију. На лице мјеста одмах су стигли полицајци Бегановић и Чупић.

Бегановић је ушао у чамац са риболовцем Браном Милојчићем и упутио се према човјеку којег је ријека носила великом брзином.

"Случајно сам видио човјека у брзој и набујалој Сави. Иако ми је било чудно, прва ми је помисао била да се купа, али недуго послије тога сам схватио да он у ствари жели да себи одузме живот. Човјек се опирао спасиоцима и није желио да се ухвати за чамац, али је Бегановић успио да га ухвати и привуче обали", испричао је Мекињић.

Несрећном Драгутину на обали је указана прва помоћ, а потом је превезен у болницу.

Остали Градишчани, који су са обале посматрали ову акцију спасавања, испричали су да полицајцу Бегановићу није било нимало лако, јер је ријека била веома брза, а несрећни човјек није хтио да се ухвати за чамац, те је бјежао од њега.

"Полицајац је ипак успио некако да га ухвати. Срећом, полицајци су веома брзо реаговали", кажу очевици.

Након спасавања Бегановић и Чупић наставили су са редовним активностима, тако да их јуче нисмо успјели пронаћи како би нам испричали више детаља. Чупић ово није била прва акција спасавања. Он је заједно са полицајцем Данијелом Бикићем у октобру 2014. године осамдесетједногодишњу И. Р. извукао из набујале Саве.

Извор: Глас Српске

 

Коментари / 0

Оставите коментар