ШПА: Билбао без плеј-офа, Естудијантес испао...!

Кошаркаши Билбаа остали су без пласмана у плеј-оф шпанске Ендеса лиге тројком у последњој секунди.

Кошарка 23.05.2016 | 19:45
ШПА: Билбао без плеј-офа, Естудијантес испао...!

Жоан Састре погодио је невероватну тројку са своје половине терена за победу Манресе 73:72, која је Баске оставила без доигравања.

Осму позицију је са победом више изборила Фуенлабрада, упркос поразу од Мурсије 73:61. Из лиге је испао Естудијантес, други пут у последње четири године, те други пут у историји клуба.

У нижи ранг је делегиран и Сан Себастијан, док су "преживели" Компостела и Манреса.

Парови четвртфинала плеј-офа су Барселона – Фуенлабрада, Лаборал Куча – Гран Канарија, Реал Мадрид – Мурсија и Валенсија – Уникаха.

У мечевима последњег кола регуларног дела Ендеса лиге, Оливер Стевић је остварио дабл-дабл са 12 поена и 10 скокова за Фуенлабраду, а Иван Паунић додао 6 поена уз 8 скокова.

Дејан Мусли је убацио 11 поена уз по 6 скокова и асистенција, а Немања Јарамаз додао 7 поена уз 4 скока за Манресу.

Стеван Јеловац је постигао 13 поена уз 5 скокова за Сарагосу, док се посебно истакао Немања Недовић са 26 поена уз 4 асистенције за Уникаху, уз 2 поена и 3 скока Стефана Марковића.

Лука Богдановић је предводио Андору са 14 поена и 6 скокова, док је Владимир Лучић убацио 11 поена уз 3 скока за Валенсију.

У трагичном поразу Естудијантеса Стефан Бирчевић је имао свега 3 поена уз скока, а Никола Радичевић је постигао 4 уз асистенцију за Севиљу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар