Видео: У Задру опет расизам и прави нокаут!

Тренер Цибоне Дамир Мулаомеровић беснео на навијаче Задра и новинаре. Розић лактом нокаутирао Башића.

Кошарка 23.05.2016 | 19:00
Видео: У Задру опет расизам и прави нокаут!

Задар и Цибона боре се за финале шампионата Хрватске у кошарци.

После меча који је у суботу одигран у дворани "Крешимир Ћосић" подигла се велика бура, а главни актер био је Дамир Мулаомеровић. Тренер "вукова" признао је заслужен тријумф Задра, али је био бесан због понашања дела публике и расистичког вређања кошаркаша и тренера Цибоне.

"Ово нема везе с победом Задра која је заслужена, али да ја морам да штитим играче од навијача то нема смисла. Повици 'нигер, нигер' су срамотни, увек се понавља исто у Задру. То је срамота за вас и за цело град", видно изнервиран сасуо је Мулаомеровић после пораза од Задра 73:70.

Он је напао и новинаре.

"Ви сте новинари, ако од вас нико није чуо 'Мула Турчине, напуши се кур....', ако ви ово називате навијањем, онда је то срамота. Не бавите се својим послом како треба. Требало је да пустим утакмицу у Ријеци", завршио је тренер загребачког састава.

Расистички повици нису једини инцидент који се догодио у Задру. За један је одговоран и кошаркаш Цибоне Марин Розић, који је намерно лактом ударио Ловру Башића и раскрварио му главу.

Судије нису ништа свирале, а пошто је Башић завршио на паркету иза коша, Цибона је извела напад, а Задар из контре поентирао. Тек после коша домаћина меч је био прекинут да би се повређеном играчу указала помоћ.

Погледајте...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар