Барса у продужецима нокаутирала Севиљу за Куп!

Фудбалери Барселоне закључили су сезону 2015/2016 у Шпанији дуплом круном на Висенте Калдерону.

Фудбал 23.05.2016 | 10:40
Барса у продужецима нокаутирала Севиљу за Куп!

Каталонци су након титуле у Примери освојили и Куп краља, победом над Севиљом 2:0, после продужетака.

У последњем мечу сезоне, свом 45, први гол у сезони постигао је Ђорди Алба и донео вођство Барси у 97. минуту, а победу је у 122. оверио Нејмар да Силва.

Оба пута асистирао је фантастични Лионел Меси, а маестралну парију у везном реду одиграо је и ветеран Андрес Инијеста, који је као капитен подигао још један Трофеј.

Севиља, која је направила 24 фаула више од ривала, пропустила је велику шансу да након Лиге Европе освоји и национални Куп јер је скоро сат времена имала ограча више. У 36. минуту искључен је Хавијер Маскерано који је повлачењем за дрес зауставио напад Кевина Гамеира на гол.

У наставку меча Андалужани нису успевали да искористе бројчану предност, Барса се добро бранила, потпуно одсекла Гамеира из игре, па су изостале конкретне гол шансе.

Почетком другог полувремена Барсу је задесио нови малер, терен због повреде напушта Луис Суарес. Севиља креће јаче ка голу Каталонаца, па 20-ак минута пре краја Евер Банега погађа стативу.

У завршници меча Унај Емери креће на све или ништа, изводи бека Марјана, а уводи крилног нападача Јевгена Конопљанку. То је направило проблеме Севиљи на десној страни одбране, па након нервозне завршнице и неколико жутих картона, црвени добија Банега и поравнава однос снага.

Барса то експресно користи и средином првог продужетка стиже до вођства. Управо по поменутој страни одбране, Алба бежи Ибори, а Лионел Меси шаље фантастичну дубинску лопту коју бек Барсе дијагоналом по земљи смешта у мрежу.

Уследила је канонада гола Севиље, претили су Каталонци са свихстрана, али Рико брани ударце Месија, Бускетса, Алвеса... Ипак, у надокнади времена Барса оверава победу.

Карисо прво добија 14. жути картон на мечу, свој други, па Севиља дуел завршава са играчем мање у односу на ривала, а Каталонци то одмах користе, те голом Нејмара у 122. минуту, после нове асистенције Месија, стижу до коначних 2:0.

Барселона је освојила 28. Куп краља, а јубиларни 80. трофеј у историји.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар