Јапански музичари свирају Јадранки у част

У част недавно преминуле кантауторке, 1. јуна у Банском двору у Бањалуци биће одржан концерт јапанских музичара "Б-цоме, пут свиле"

Свијет 22.05.2016 | 17:02
Јапански музичари свирају Јадранки у част

У ЧАСТ недавно преминуле кантауторке Јадранке Стојаковић, 1. јуна у Банском двору у Бањалуци биће одржан концерт јапанских музичара "Б-цоме, пут свиле".

Реч је о концерту који је требало да буде одржан док је Јадранка била жива, у сврху прикупљања средстава за њено лечење.

Непосредно пре смрти Јадранка је нагласила да су "Б-цоме" не само њени сарадници 20 година већ и пријатељи који је никада нису заборавили.

"Сарађивали смо у различитим групама спајајући јапанску традиционалну музику и музику Балкана", казала је тада Јадранка.

"То је била модерна обрада две потпуно различите традиционалне музике, нека врста етно-микса. Наступали смо на фестивалима у Европи и Азији и заједно компоновали музику за документарце и драмски програм државне телевизије. Сигурна сам да ћете на концерту осетити повезаност Јапана и Балкана и сву магију споја ова два различита музичка света".

(Новости онлине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хм

22.05.2016 15:06

Јапанци су посебни, екстра квалитетни и добри људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц4

22.05.2016 15:51

Никако ми није јасно да је једној особи за живота било потребно толико хуманитарних акција и сакупљања пара на све начине, а са друге стране иде прича о некаквој мега-популарности. И да нема нигдје никога од родбине да буде уз њу? У најмању руку је све то чудно. Пустимо сад оне латинске подвале типа "о мртвима све најбоље". Мртав је и онај кољач из Јасеновца, па хоћемо ли и о њему све најбоље? Доста је било гуљачења народа на све начине, да би се помагало некоме ко је читав живот проћердао ни у шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

23.05.2016 14:28

Јапанци сад можете свирати к..цу!Гдје сте били док је трунула у околини Бањалуке да запослите три лица да јој буду увијек при руци и додијелите стан на кориштење да безбрижно проведе остатак живота!?И требао јој је један уредјај за музику!Ето,само то!

ОДГОВОРИТЕ