Колективно вјенчање: 55 парова рекло "да"

Испред Скупштине града Београда данас је одржано колективно вјенчање, а судбоносно "да" изговорило је 110 младенаца.

Србија 22.05.2016 | 12:45
Колективно вјенчање: 55 парова рекло "да"

Младенци су се вјенчали пред бројним рођацима, пријатељима, али и грађанима који су дошли да пропрате ту традиционалну манифестацију, која се одржава већ 18 година у Београду.

Вјенчање је одржано уз народну музику, а младенци у свечаним одијелима и раскошним вјенчаницама су прошетали централним београдским улицама до Скадарлије.

Колективно вјенчање бесплатно је за све брачне парове.

До сада се у српској пријестоници колективно вјенчало више од 3.000 парова од прве манифестације у вријеме НАТО бомбардовања 1999. године.

Организатори колективног вјенчања изнијели су данас занимљив податак да се за 18 година ни једном није десило да током те манифестације пада киша у Београду.

Извор: Тањуг, Бета

Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

22.05.2016 12:45

Венчање је Света Тајна брака која се склапа пред Кумовима од стране Православног свештеника између мушкарца и жене који добровољно ступају у брак. Није живот у браку као најстаријој установи на земљи само обичај и уговор два лица која могу у последње вријеме у "демократији" да буду истих полова него Светиња над Светињама сваком нормалном човјеку и жени. Ово помодаратво које СРБима Светог Саве долази са псеудохришћанског Запада СРБи ће скупо да плате ако они буду као до сада ове туђе обичаје упражњавали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

22.05.2016 14:11

Стварно си висе досадан