Финале сезоне у Шпанији - финале Купа: Севиља – Барселона!

Два најуспешнија шпанска клуба у последњих десет година, када су европска такмичења у питању, бориће се у великом финалу сезоне у Мадриду за Куп краља.

Фудбал 22.05.2016 | 14:00
Финале сезоне у Шпанији - финале Купа: Севиља – Барселона!

Финале сезоне у Шпанији је у недељу!

Фудбалери Севиље и Барселоне састаће се сутра у финалу шпанског Купа краља, са жељом да освоје још један трофеј, и поред тога што своје наступе ове сезоне већ сматрају успешним.

Барселона ће покушати да одбрани трофеј освојен прошле сезоне, пошто је тријумфом у Примери прошле недеље у последњем колу већ постала шампион Шпаније.

"То ће бити последња утакмица у сезони. Све има свој почетак и крај, а ми смо веома мотивисани да освојимо још један трофеј", рекао је тренер каталонског клуба Луис Енрике шпанским медијима.

Упркос томе што ће Барселона бити свежија, јер је имала четири дана више одмора, фудбалери тог клуба очекују напорну утакмицу против мотивисаног ривала.

Фудбалер Барселоне Андрес Инијеста рекао је да је Севиља постала озбиљнији противник након освајања Лиге Европе.

"То их чини још опаснијим. Они су освојили трофеј и осећају се одлично. Увек је било тешко против њих, а сада ће бити поготово. Севиља има одличне играче и тренера који има прави карактер", рекао је Инијеста.

Севиља и Барселона су се три пута састали ове сезоне. Барселона је у Суперкупу Европе у августу победила после продужетака 5:4, Севиља је у Примери на свом стадиону победила 2:1, док су Каталонци код куће добили истим резултатом.

Севиља је у среду трећи пут заредом освојила Лигу Европа, победом у финалу у Базелу над Ливерпулом 3:1.

Тренер Севиље Унаи Емери рекао је да његов клуб има велику прилику.

"Суочићемо се са ривалом који је фаворит и који жели дуплу круну. Једноставно, кредибилитет Барселоне зависи од освајања трофеја", рекао је Емери.

Севиља има проблема са повредама, а највише ће се уздати у Кевина Гамеира и Витола Маћина. Луис Енрике је похвалио Емерија као стручњака за нок аут такмичења.

"Емери је један од најбољих тренера у европском фудбалу. Он је специјалиста за финала. Оптимиста сам, али ће се наш ривал борити до самог краја", казао је Луис Енрике.

Севиља је пет пута тријумфовала у Купу краља, а последњи 2010. године. Један од најбољих играча тог клуба, Витоло истакао је да клуб није очекивао да ће се борити за два трофеја.

"На почетку сезоне је било незамисливо да ћемо играти два финала. Сада смо узбуђени што имамо прилику да освојимо и други трофеј", навео је Витоло.

Утакмица ће бити одиграна у недељу од 21.30 на Стадиону "Висенте Калдерон" у Мадриду, дому Атлетико Мадрида.

Барселона је 23 пута тријумфовала у Купу, Севиља пет.

Предност Барселоне требало би да буде јак напад, који чине Лионел Меси, Нејмар и Луис Суарез. Уругвајац је до сада у сезони постигао 59 голова, Меси 41, а Нејмар 30.

Извор: мондо/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар