Једна лијепа фудбалска прича са Дијегом Симеонеом...

Тренер Атлетика дао је неке веома занимљиве одговоре пред финале Лиге шампиона са Реалом, говорио је о Зидану, "Меаци", Реаловом стилу игре, мотивацији...

Фудбал 26.05.2016 | 23:00
Једна лијепа фудбалска прича са Дијегом Симеонеом...

Споро време пролази до тог финала Лиге шампиона.

Две недеља од завршетка највећег броја националних првенстава у Европи, не и нашег, у Милану биће одиграна утакмица свих утакмица – борба за наслов првака континента у фудбалу.

Састаће се, други пут у три године, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Док неуобичајено дуго припрема своје "хртове" за један меч, пуне две недеље, тренер Атлетика Дијего Симеона (46) повремено и поразговара са новинарима. У интервјуу који је пренео велики број медија широм планете, популарни "Чоло" дао је своје виђење утакмице заказане за 28. мај, у којој ће Атлети покушати да дођу до прве титуле првака Европе у трећем финалу.

Пре две сезоне у Лисабону, Симеоне је против Реала Карла Анћелотија водио до 90. минута, када је Серхио Рамос погодио главом после корнера и одвео меч у продужетак, а тамо су бели искористили моментум и декласирали шокиране црвено-беле – 4:1.

Како ће бити овог пута, када у финалима буде дебитовао зимус промовисани тренер Реала, Зинедин Зидан?

"Имам осећај да ће они играти као против Манчестер ситија и чекати нас. Реал је против Ситија био јако добар тактички. Добили су значајну дефанзивну снагу уласком Касемира у поставу и од тада чешће играју на контра нападе. Ако нам буду предали лопту и чекали нас, неће бити проблем, ми знамо да играмо с лоптом у ногама", рекао је Симеоне и закључио:

"Ми не бисмо смели да скренемо с нашег пута. Променили смо мало стил игре у октобру прошле године и држаћемо се тога. Притиснућемо их високо, јер можемо да играмо јаким интензитетом".

Симеоне је, у маниру великог спортсмена, потом говорио о колеги Зидану (43), који је Реал преузео у јануару, у незавидној ситуацији, када су ствари са Рафаелом Бенитезом кренуле по лошем...

"Пре свега, морали бисмо да му честитамо на послу који је обацио. Ових пар месеци под његовим вођством су били величанствени. Дошао је у тешком тренутку, али је задобио наклоност играча и то се одмах видело. Донео им је стимуланс, убрзао их у нападу и ствари учинио конкретнијим када је брзина њихових крила у питању. На све то, донео је играчима хладнокрвност и одлучност да се такмиче", у суперлативима је Симеоне говорио о четвртом тренеру Реала од његовог доласка у Атлетико.

"Успели су да заврше други у Ла Лиги, након што су се достојанствено борили до краја".

О самој утакмици и томе да ли се његови играчи, који су махом играли и лисабонско финале пре две године, у страху због тог исхода, рекао је...

"Добри смо. У финалу ће бити 50-50, имамо шансе и они и ми, а свакако ћемо желети да победимо", рекао је Симеоне, који је за пет сезона на "Висенте Калдерону" дуго година клубу медиокритету донео титулу првака Шпаније, Куп краља, Суперкуп Шпаније, Лигу Европе, УЕФА Суперкуп и финале Лиге шампиона.

Недостаје само "ушати", међутим какав је "Чолов" тренерски потпис најбоље говори чињеница да је Атлетико од оснивања до 2014. једном играо финале Купа шампиона, још средином 70-их, а с њим два пута у три сезоне. Да не подсећамо да је славни клуб у међувремену и испадао у Секунду...

"Напорно радимо сваког дана како бисмо се припремили за 28. мај. То је меч огромних очекивања. Али, ситуација ће бити другачија него у Лисабону. Тада смо у финале ишли након што смо освојили Ла Лигу, а сада идемо као трећепласирани. Важно је имати високе циљеве, а ми желимо победу против фантастичног тима који је међу три најбоља у свету", рекао је Симеоне.

Он није рекао ко су друга два најбоља тима на свету, али се може претпоставити да мисли на Барселону и Бајерн Минхен. Да ли је потребно да вас подсећамо да је баш те, најбоље на свету, избацио прво у четвртфиналу, па полуфиналу?

Ако неко зна и уме против највећих то је Атлетико Дијега Симеонеа...

"Зато ћемо покушати да уведемо меч у нашу комфорну зону, у којој се осећамо најзаштићеније", рекао је Аргентинац и одмах упутио на то какав став од црвено-белих можемо да очекујемо на "Ђузепе Меаци" на којем је Симеоне, као фудбалер Интера, провео незаборавне дане.

"Велика је ствар играти два финала у три године, то је нешто на шта смо веома поносни. А лепо је и што ћемо играти у Милану, граду који је оличење доброг фудбала. Ако постоји сцена која представља фудбал, онда је то Италија. Одиграо сам тамо своје најбоље године, задобио поштовање навијача Интера, а сада се враћам на ту сцену, која је спектакуларна", присетио се вероватно Симеоне погледа на стрме трибине "Меаце".

"Терен је фантастичан, биће веома напаковано, на том стадиону можете јако добро да чујете буку са трибина".

Једва чекамо!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар