Срђан Ђоковић: Новак ће постати најбољи у историји!

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера света, рекао је за Б92 да верује да ће Новак постати најбољи тенисер у историји.

Тенис 30.05.2016 | 13:40
Срђан Ђоковић: Новак ће постати најбољи у историји!

Српски тенисер је започео поход на Ролан Гарос, једини Грен слем који му недостаје у каријери.

“Сви од њега очекују да где да игра осваја турнире, а то је много тешко. Он је и до сада постигао невероватан успех, ја сам по природи велики оптимиста, он је све моје снове остварио још пре неколико година. Ја сам сигуран да ће он постати најбољи тенисер у историји, да ли ће ове године освојити Ролан Гарос, или ће се то десити у некој од наредних, не знам, али сигурно иде ка томе да буде најбољи у историји.”

На констатацију да Ђоковић тренутно нема најјачу конкуренцију, јер је Федерер на заласку каријере, а да Надал и Мари не играју на највишем нивоу, Ђоковић је рекао:

“Мислим да је то привид. Федерер јесте на заласку каријере, али остали су у зениту, они ће владати још неколико година светским тенисом. Новаку сам пре око годину дана рекао: "сине, доста ти је било, играј још годину, две, па почни да живиш". Он је рекао да ће играти још једно пет-шест година, јер хоће да буде најбољи у историји. То је мотив који га не напушта.”

Срђан Ђоковић каже да је Париз једна од главних мета ове године и да не треба да брину нешто слабије партије на претходним турнирима на шљаци.

“Париз је једна од главних мета ове године, Новак је више него спреман за тај турнир, даце све од себе да га освоји. Ми смо навикли на његове најбоље игре, па чим одигра нешто слабије, одмах се то тумачи као лоше. То није тако. У РИму је било очајно време, терен је био катастрофа, било је много блата, он је техничар, њему одговарају идеални услови за игру, а чим се несто поремети, долази до проблема. Он ради на својој прсихичкој припреми већ годинама, а противнике добија главом”, закључио је Ђоковић за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар