Куријер: Ако Новак жели да буде највећи, мора до Гароса!

Џим Куријер сматра да је Новак Ђоковић на путу да постане најбољи играч свих времена, али истиче да мора да освоји Ролан Гарос да би успео у томе.

Тенис 03.06.2016 | 09:00
Куријер: Ако Новак жели да буде највећи, мора до Гароса!

"Дефинитивно му је потребан, у то нема сумње. У супротном, не би био сматран најбољим играчем свих времена, што свакако има шансу да постане", каже Куријер, бивши први рекет света и четвороструки Грен слем шампион.

"Прошле године је овде поражен од Стана Вавринке у финалу, а мислим, ако се не варам, да је већ на другом тренингу на Вимблдону изабрао Швајцарца за спаринг партнера – упаво због споменутог пораза. Рекао сам му тада – 'Новаче, то је била шљака, ово је трава. Ово је други турнир и мораш да вежбаш са човеком који ти је нанео тако тежак пораз'. Он је урадио тачно то, а када су завршили тренинг шалили су се на тему париског финала и то је било то. Париз је био готов, али је морао да нађе начин да то преброди. Како би то учинио, морао је да се суочи са својим 'демоном'. Да прича о томе, да се бори јер не може да побегне", додао је Американац.

Србин је један од најуспешнијих играча икада када је шљака у питању, са 79,7 одсто победа – што је пети најбољи учинак за играче из Опен ере који су одиграли барем 200 мечева.

"Мислим да је превише пута истицао у јавности колико му значи освајање турнира у Булоњској шуми. За разлику од Надала и Роџера, Новак је по мишљењу нешто емотивнији момак, па верујем да се на неки начин 'храни' таквим причама и из њих извлачи енергију. Искрен је и верује себи, али није то баш увек добро", открио је Борис Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар