Варао грађевинце преко странице 'олx.ба'

Полиција у Приједору, поднијела је Окружном тужилаштву Бања Лука извјештај пријаву против Г.Л.(37) из Омарске због преваре.

Босна и Херцеговина 21.05.2016 | 18:40
Варао грађевинце преко странице 'олx.ба'

Он је у јулу мјесецу 2015. године, путем интернет странице за оглашавање продаје „олx.ба“, поставио оглас за посао у иностранству у којем су се тражили мајстори за извођење грађевинских радова у Белгији.

Након што се оштећени јавио на број телефона који је постављен на огласу, Г.Л. је истог довео у заблуду, и то тако што је истом рекао да је посредник при запошљавању грађевинских радника у иностранству преко фирме из Словеније.

Осумњичени је даље оштећеном у два телефонска разговора рекао да уплати 210 КМ за уплату осигурања, а на његово име.

Оштећени је уплатио договорени износ, након чега осумњиченог није више могао да добије на број телефона путем којег су ступили у комуникацију.

Г.Л. је на овај начин прибавио противправну имовинску корист за себе у износу од око 210 КМ, док је оштећеном за исти износ нанио материјалну штету.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јадно

21.05.2016 16:48

Ово ме је навло на размисљање да стартам властити сајт с пословима Глобално. Цињеница је да људи који раде теске послове слабо знају стране језике те вјерују сваком ко било ста мало зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

21.05.2016 18:41

Који је то сајт да и ми беспослени погледамо?