Карамарко подржао бискупа Комарицу!

Први потпредсједник хрватске владе, Томислав Карамарко, дао је апсолутну подршку бањалучком бискупу Фрањи Комарици од којег је предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио да се јавно извини због служења мисе у Блајбургу и поређења Блајбурга и Бањалуке, преносе хрватски медији.

Република Српска 21.05.2016 | 21:44
Карамарко подржао бискупа Комарицу!

“Нека господин Додик каже колико се Хрвата вратило у српски дио којем је он предсједник, колико се Бошњака тамо вратило, како је уопште настала та творевина. Дејтонски споразум је зауставио борбене активности, али није ријешио проблеме у БиХ”, казао је Карамарко у “Интервјуу недјеље” Медиа сервиса.

Он је, такође, назвао понижавањем то што приликом боравка предсједника хрватског парламента Жељка Рајнера у Републици Српској није истакнута хрватска застава приликом давања његове званичне изјаве.

Бањалучки бискуп Комарица упоредио је 17. јуна страдање на Блајбургу са догађајима у Бањалуци током протеклог рата у Босни и Херцеговини.

“Ми смо овдје Блајбург. То је мука и то сам желио у Блајбургу да поручим”, казао је Комарица након састанка са Рајнером, одговарајући на питање новинара из Републике Српске зашто је 14. маја ишао у Блајбург гдје је предводио мису.

“Људи шта ви говорите овде. Дођите у Бањалуку па видите, тамо је Блајбург. Гдје су Бањалучани, зашто су они побијени, зашто је њима одузето право на идентитет? Немају право на своје родно мјесто. То је Блајбург за мене”, рекао је Комарица.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је у оштром тону поручио Комарици да је поређењем Бањалуке и Блајбурга увриједио не само становнике главног града Српске, Поткозарја и цијеле Републике Српске, већ и мученике пострадале на бројним стартиштима у Другом свјетском рату.

“Ви сте служили мису за жртве Блајбурга, и то је ваше право. Сигуран сам да знате да су неке од блајбуршких жртава одговорне за наше страдање у Поткозарју, Бањалуци и Доњој Градини, али да ниједна од наших жртава није одговорна за смрт људи којима сте служили мису у Блајбургу. Стога је поређење Бањалуке и Блајбурга у најмању руку страшно”, нагласио је Додик.

Извор: Агенције

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Миско

21.05.2016 13:47

ПреЦједнице, јесу ли ово они сто им правимо ентитет? Јесу ли ово они сто си им предао јасеновацку градју? Ооооо преЦједнице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

21.05.2016 14:34

СРБи стално са ђаволом тикве сади, а оне кад порасту лупају се тада СРБима о главу. Изјава Комарице више говори о подлој природи хрвата него о СРБима!

Name

Да да

21.05.2016 14:47

СВЕ ТИ СЕ МОЗЕ МОЗДА ОПРОСТИТИ АЛИ ПРОДАЈА ЈАСЕНОВАЦКЕ ГРАДЈЕ УСТАСАМА И ДА ЈЕ ЦОВИЦ ЦУВАР СРПСКЕ ТО ГДИНЕ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ НИКАДА ЈЕР ЈА САМ РАСТАО НА ДРАКУЛИЦУ МЕДЈУ ХУМКАМА 2453 НЕВИНО НА НАЈСВИРЕПИЈИ НАЦИН УБИЈЕНО ЉУДИ ОД ТОГА 532 ДЈЕЦЕ А ПОКОЉ ЈЕ ПОЦЕО НЕСТО СЛИЦНО ОВОЈ ИЗЈАВИ КОМАРИЦЕ САМО СЕ ЗВАО ФРА ФИЛИПОВИЦ ЗАТО ПРЕДЈЕДНИЦЕ ВОДИТЕ РАЦУНА О СВОЈИМ ИЗЈАВАМА КАДА СУ УСТАСЕ У ПИТАЊУ А ЈАСЕНОВАЦКЕ ЗРТВЕ ПОГОТОВО 730000 ХИЉАДА НЕДАЈУ ИМ ЗА ПРАВО НИКАДА И НИГДЈЕ ЈЕР ХРВАТИ СУ НАЈГЕНОЦИДНИЈИ НАРОД НА СВИЈЕТУ СТО СУ И АМЕРИЦКИ ИСТОРИЦАРИ ПОТВРДИЛИ И НЕ НАВЛАЦИТЕ ДАЉЊИ ГЊЕВ НАРОДА НА СЕБЕ И ОГРАДИТЕ СЕ ОД ОВИХ ФАСИСТА ПОЗЗ ЈЕР ЈА САМ ЦОВЈЕК КОЈИ ВАМ НЕ МИСЛИ ЗЛО А ВИ ИМАТЕ МНОГО ЗЛИХ ЉУДИ ОКО ВАС ЗА СТОЛОМ АЛИ ТО ЈЕ ВАСА МАНА А НЕВИДИТЕ ДОБРЕ ЉУДЕ И НАПАЦЕНИ НАРОД С БОГОМ

Name

перо

21.05.2016 19:56

Ништа Додо није бољи од њих

Name

Јован Дучић:СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ

24.05.2016 15:56

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, На пољима родним, бранећи их часно Китио си цвећем сваког освајача, Певајућ’ му химне, бестидно и гласно. Слободу си вечно, закржљала рацо, Чек’о да донесу туђи бајонети, По горама својим туђа стада пас’о, Јер достојно не знаш за Слободу мрети. Покажи ми редом Витезе твог рода, Што балчаком с руку сломише ти ланце, Где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату, С крволоштвом звера, погане хијене, Да би мучки удар с леђа дао Брату, И убио пород у утроби жене. Још безбројна гробља затравио ниси, А крваву каму у њедрима скриваш, Са вешала старих нови коноп виси, У сумраку ума новог газду сниваш. Бранио си земљу од нејачи наше, Из колевке пио крв невине деце, Под знамење срама уз име усташе, Ставио си Христа, Слободу и Свеце. У безумљу гледаш ко ће нове каме, Оштрије и љуће опет да ти скује, Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме, Ко најбоље уме да ти командује.

Name

Др. ДРАГАН ЧОВИЋ

21.05.2016 13:52

Штовани Милораде, ми настављамо даље према већ договореном плану, ове моје јајаре сам већ притегн'о, не брини. Карамарка ћу ускоро посллати у Мадјарску с његовом женом, вратит ћемо Зоку Миланчета за премијера и све ће бити као некад. Зàувијек твој, Велепосланик РС-а у Предсједништву БиХ, Др. Драган Човић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

21.05.2016 13:58

Шта причају ова двојица? Зашто су побили милион Срба у 2. свјетском рату? Како се не стиде Јастребарског гдје је био дјечији логор за српску дјецу. Шта су тамо радиле Комаричине колеге, клале српску дјецу у мантијама. Што су у протеклом рату протјерали 300.000 Срба са њихових огњишта и одузели им имовину. Моја породица је протјерана из Хрватске. Знам све чари њихове демократије.Хрватски народ треба да се стиди своје повијести. Комарица је служио мису онима што су побили Србе. Свако поређење РС и Хрватске је смијешно. Рат је био и никоме није било лако. Хрвати да нас нису протјерали никада не би ни на њих био вршен притисак да оду са ове територије. То им је ХАДЗ дао. Фашизам цвјета у Хрватској у 21. вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

21.05.2016 14:23

Какав милион,два милиона.

Name

Тања БЛ

21.05.2016 16:08

Кики, крајње си глуп. Сједи, један!

Name

нејасно је,

21.05.2016 16:56

Ста има Кики, оно или пики??

Name

хусо

23.05.2016 06:26

Т..о,ста ти знас,зивис ли и ти у босњацком стану...

Name

ДЕ ГОТХИА

21.05.2016 14:07

ГДЈЕ СУ СРБИ ИЗ КРАЈИНЕ, ДАЛМАЦИЈЕ, КОРДУНА, БАНИЈЕ, ЛИКЕ, СЛАВОНИЈЕ, ИСТРЕ И НАРОЧИТО ИЗ ГРАДОВА: ЗАГРЕБ, СПЛИТ, КНИН, РИЈЕКА, КАРЛОВАЦ, СИСАК, ПЕТРИЊА ОСИЈЕК, ПАКРАЦ, ОПАТИЈА, ПУЛА, ИТД... А ШТО СЕ ТИЧЕ ХРВАТА ИЗ БАЊА ЛУКЕ, МНОГО ИХ ИМА КОЈИ СУ ДОБРОВОЉНО МЈЕЊАЛИ СВОЈУ ИМОВИНУ И СТАНАРСКА ПРАВА У БАЊАЛУЦИ ЗА ИМОВИНУ СРБА КОЈИ СУ ЖИВЈЕЛИ У ХРВАТСКОЈ, А ОНДА СУ ПОНОВО ПРОДАВАЛИ ИЛИ ВРАЋАЛИ ИМОВИНУ У БАЊА ЛУЦИ И ТАКО СЕ БОГАТИЛИ !!! НЕМОЈТЕ САМО ВИ ГОСПОДИНЕ КАРАМАРКО НИШТА ДА ПРИЧАТЕ О ЉУДСКИМ ПРАВИМА, ЈЕР СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ ДАЛЕКО ВЕЋЕ ОД БИЛО КОЈЕГ КОЈИ СЕ ДЕСИО У ПРОШЛОМ РАТУ. А ВЕЋ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА СТЕ БАЛКАНСКИ ШАМПИОНИ У ОПСТРУКЦИЈИ ПОВРАТКА СРБА У ХРВАТСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас Концила

21.05.2016 14:52

Онај политицар који не зна ста је званицна хрватска политика у последњи 100 година,њега треба вратити у први разред основне сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

21.05.2016 15:54

Тако је браћо, купујмо хрватско

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре миско

21.05.2016 17:54

СТА ЛУПАС ЈАСЕНОВАЦКА ГРАДЈА ЈЕ ПРЕДАДА СРПСКОЈ ЦРКВИ У АМЕРИЦИ И ИЗЛОЗЕНА ЈЕ ДА СЕ ВИДИ ЗЛОЦИН УСТАСА И ДОСАДНИ СТЕ НАЈВИСЕ СРБА ЈЕ СТРАДАЛО ОД УСТАСА У КРАЈИНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

22.05.2016 07:53

Кара од Марка не реце како је Хрватска настала. Не удјосе ли у Краљевину СХС са територијом, а добисе од Сербије дрзавност. И Кара маркова сви хрвати и муслимани су 100 процентно добили имовину то сто сте им дали пасосе па им љепсе у Њемацкој итд. Није крив Милосмрад него ви. И не лупетајте висе гдје су у њемацкој коњу један. Замијрнили имовину са србима у хр идту продали а своју вратили у бл. Колико се људи због тога убило пољевало бензином и хтјело запалити.

Name

Сведска

21.05.2016 20:25

Какав милион,најмање цетири милиона,истинита цифра побијених у Јасеновцу је осамдесет хиљада сто Срба,Хрвата,Босњака,Рома,Јевреја и других.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

21.05.2016 21:11

Пустите Карамарка нека јос мало прица ускоро це се придрузити Санадеру. Највеци му је проблем сто це му се господја вратити старом занату.ЕСКОРТ ДАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање је сад

21.05.2016 22:53

Да ли је ово, море бити, увертира затезању шпанера на правцу БЛ-МО..?? Нису чиста посла, Човић упадљиво шути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцаин

22.05.2016 05:28

Препоруцујем да надјете на интернету ста је Зивојин Мисиц рекао Краљу Александру о хрватима. Све је био у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.05.2016 06:07

Усташе и Карамарко и Комарица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Миле

22.05.2016 06:46

Јел ово тај ХДЗ којем се додворавас и испуњавас зеље и захтјеве изледа да би они опе папке на српску светињу пресједнице лоса ти је пилитика мани се ових провјерени злотвора којима је мед само на врх језика..слаткорјециви су...то им је скола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕДИН УНУК-ПОТОМАК!!!

22.05.2016 10:29

Затровани устаским синдромом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Марко

22.05.2016 17:10

Пуљић, Комарица, Карамарко итд сви су они исти, мрзе оне који су им омогућили да имају државу. Зашто никада не спомену и не захвале се Војсци Републике Српске и Републици Српској што су на подручју БиХ за вријеме њиховог сукоба са џихадистима спасили десетине хиљада цивила и припадника ХВО. Они то никада до сада нису признали нити се захвалили, а по Србима испаљују рафалну мржњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ватикан

22.05.2016 22:40

Бескрајна је усташија у хрвата. Интересантно је прочитати књигу ПАЦОВСКИ КАНАЛИ...

ОДГОВОРИТЕ