Ђорђевић: Београд је услов за наступ играча у Рију!

Селектор Србије ће за евентуални наступ на ОИ рачунати само на играче који прођу припреме за квалификациони турнир.

Кошарка 25.05.2016 | 13:00
Ђорђевић: Београд је услов за наступ играча у Рију!

На прелиминарном списку Александра Ђорђевића за акције националног тима овог лета налазе се 24 играча, али позив да се појаве на почетку припрема 15. јуна добиће само њих 16.

Ђорђевић је листу "Политика" рекао да је квалификациони турнир за Олимпијске игре све о чему треба размишљати.

"Не треба сада да мислимо о Рију, јер треба бити први у Комбанк арени. Тек после можемо да размишљамо о Олимпијади. Очекујем од свих играча да буду максимално амбициозни, јер би ово лето могло да буде једно од најважнијих у њиховим каријерама".

Селектор је додао да му је тренутно једина жеља и брига да сви кандидати за репрезентацију буду здрави.

Проблема са њиховим клубовима не би требало да буде.

"Сви наши играчи имају чисте ситуације у својим клубовима. Тренер Сан Антонија Грег Поповић жели да његови играчи наступају у репрезентацијама јер сматра да је то добро и за његов тим", осврнуо се Ђорђевић на статус Бобана Марјановића.

Подсетимо да горостасном центру истиче једногодишња сарадња са Спурсима и да би овог лета требало да се обезбеди за цео живот, потписивањем дугорочног уговора, који би у доларима требало да буде изражен са осам цифара.

Потенцијални проблем је у томе што су преговори са слободним агентима могући тек од 1. јула, а потписивање уговора долази на ред неколико дана касније.

Квалификациони турнир за ОИ на распореду је од 4. до 9. јула, што значи да би Марјановић требало да игра за Србију пре потписивања уговора, а то са собом носи ризик од повређивања и губитка огромног новца.

Чињеница је да он у то време неће бити члан Сан Антонија, ни било ког другог тима.

Стратег "орлова", међутим, није желео да у разговору за "Политику" улази у ту врсту проблематике.

Уместо тога, био је принципијелан и потпуно јасан.

"Мој став је да оних 16 играча који се окупе уочи квалификација имају право да се надају да ће играти и у Рију, ако се пласирамо".

На потезу је Бобан Марјановић, који би и овог лета ни крив ни дужан могао да остане ускраћен за задовољство играња за своју земљу, као и репрезентација за сјајног играча на важној позицији у тиму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар